Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι ειδήσεις που “ξεχώρισαν” αυτή την εβδομάδα

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και το Startupper.gr παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτή την εβδομάδα, την “τιμητική” τους είχαν οι διαγωνισμοί, αφού το κοινό του Startupper έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις ομάδες του MITEF Startup Competition αλλά και τις προτάσεις που πέρασαν στον τελικό του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.

Πέραν αυτών, οι Startuppers διάβασαν για την αποχώρηση της Hive από την Ελλάδα και μια άποψη γύρω από αυτή αλλά και την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνεργασία του υπουργειου Ανάπτυξης με τη Warply.

Αυτά και άλλα πολλά, θα διαβάσετε το εβδομαδιαίο “Top 10”, που ακολουθεί:

Αφιέρωμα στις 22 ομάδες του MITEF Startup Competition 2020, Μέρος 2ο

Διατηρώντας την παράδοση το Startupper.gr σε συνεργασία με το MIT Enterprise Forum Greece σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στις 22 semifinalist ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2020 που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/focus/58180/afieroma-stis-22-omades-tou-mitef-startup-competition-2020-meros-2o/

Μεγάλες οι ευκαιρίες για τις Ελληνικές Startups στον διαγωνισμό PowerUP Challenge!

Με αφορμή τον μεγάλο διαγωνισμό EIT InnoEnergy PowerUp! Challenge 2020 αλλά και την πρόσφατη χρηματοδότηση ελληνικής Startup μιλήσαμε με τον Γιάννη Γεραγωτέλλη, partner στην KiNNO Consultants, η οποία τρέχει το ελληνικό hub της EIT Innoenergy.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews/58225/giannis-geragotellis-megales-i-efkeries-gia-tis-ellinikes-startups-o-diagonismos-powerup-challenge/

Ακόμη και τα πατίνια γυρίζουν την «πλάτη» στην Ελλάδα

Η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου, όπως ανακοίνωσε σχετικά η Hive, οδήγησε την γερμανική εταιρεία στην απόφαση να αποσυρθεί – προσωρινά (;) – από την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/vipnews/58243/patinia-ellada-ependiseis/

Συνεργασία “πρότυπο” Υπουργείου Ανάπτυξης και Warply

Το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Warply παρουσίασαν σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) στην κεντρική λαχαναγορά με μοναδικά χαρακτηριστικά και δεδομένα για τις συνεργασίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58386/synergasia-protypo-ypourgiou-anaptyxis-ke-warply/

NBG Business Seeds: Οι ομάδες που περνούν στον τελικό του 10ου διαγωνισμού

Η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των 27 προτάσεων της Β’ Φάσης από την Επιτροπή Αξιολόγησης του προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/acceleration/58302/nbg-business-seeds-i-omades-pou-pernoun-ston-teliko-tou-10ou-diagonismou/

Scan4Chem: Η εφαρμογή που ανιχνεύει επιβλαβή χημικά σε προϊόντα

Το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσίασε την εφαρμογή Scan4Chem η οποία αναπτύχθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου LIFE AskREACH.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58136/scan4chem-i-efarmogi-pou-anichnevi-epivlavi-chimika-se-proionta/

Η Aegean συνεργάζεται με ελληνική Startup και προσφέρει νέες υπηρεσίες

Η Aegean βρίσκεται τελευταία κάτω από τα “φώτα” της δημοσιότητας, μετά την ανανέωση του στόλου της με υπερσύγχρονα αεροσκάφη, τύπου Airbus A320neo, όμως δεν σταματά τις συνεργασίες και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58249/i-aegean-synergazete-me-elliniki-startup-ke-prosferi-nees-ypiresies/

Διαγωνισμός John and Mary Pappajohn: Ποιο είναι το πραγματικό κέρδος για τους νέους επιχειρηματίες

Είναι διαπιστωμένο πως, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, οι νέοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια στο ξεκίνημα τους. Τα προβλήματα αυτά σχετίζονται τόσο με την έλλειψη εμπειρίας, η οποία συχνά οδηγεί στη λήψη εσφαλμένων αποφάσεων, όσο και με τη δυσκολία πρόσβασης σε πηγές κεφαλαίων που είναι απαραίτητα για το ξεκίνημα και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58305/diagonismos-epichirimatikou-schediou-john-and-mary-pappajohn-pio-ine-to-pragmatiko-kerdos-gia-tous-neous-epichirimaties/

Welcome Pickups: Νέα μέτρα και πρωτοβουλίες λόγω κορωνοϊού

Λόγω του κορωνοϊού. ο τουριστικός τομέας έχει πληγεί σημαντικά: καραντίνες έχουν επιβληθεί σε πολλές περιοχές της Κίνας και της Ιταλίας, εποχικά φεστιβάλ, εορτασμοί και συνέδρια έχουν ακυρωθεί. Η εναέρια κυκλοφορία προς την Κίνα έχει μειωθεί κατά 70% και οι κρατήσεις ξενοδοχείων σε ορισμένες περιοχές της Ασίας έχουν μειωθεί κατά 90%.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/news/58393/welcome-pickups-nea-metra-ke-protovoulies-logo-koronoiou/

Marefind: Η νέα πλατφόρμα που σε δικτυώνει στη Ναυτιλία

Η Marefind, είναι μία νέα online πλατφόρμα εύρεσης εργασίας και δικτύωσης αποκλειστικά για το χώρο της ναυτιλίας και του yachting ενώ η διττή φύση της επιτρέπει την ταυτόχρονη δικτύωση των ναυτικών και επαγγελματιών με τις εταιρείες.

Διαβάστε περισσότερα: https://startupper.gr/interviews/58427/marefind-i-nea-platforma-pou-se-diktyoni-sti-naftilia/

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις