Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Welcome Pickups: Νέα μέτρα και πρωτοβουλίες λόγω κορωνοϊού

Λόγω του κορωνοϊού. ο τουριστικός τομέας έχει πληγεί σημαντικά: καραντίνες έχουν επιβληθεί σε πολλές περιοχές της Κίνας και της Ιταλίας, εποχικά φεστιβάλ, εορτασμοί και συνέδρια έχουν ακυρωθεί. Η εναέρια κυκλοφορία προς την Κίνα έχει μειωθεί κατά 70% και οι κρατήσεις ξενοδοχείων σε ορισμένες περιοχές της Ασίας έχουν μειωθεί κατά 90%.

Το οικονομικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) υπολογίζει ότι οι ασιατικές αερογραμμές θα υποστούν ζημία της τάξης των 28 δισ. δολαρίων το 2020, ενώ οι ειδικοί αναμένουν ότι η επιδημία θα κοστίσει στη βιομηχανία τουρισμού 46,6 δισ. δολαρίων τον μήνα.

Σε σύγκριση με άλλα μέσα μεταφοράς, όπως το λεωφορείο, το μετρό και το ταξί, οι ιδιωτικές μεταφορές παραμένουν η πιο ασφαλής και αξιόπιστη επιλογή μεταφοράς από το αεροδρόμιο ή άλλο κόμβο, προς στον τελικό προορισμό του ταξιδιού σας, ειδικά στις πληγείσες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Welcome Pickups  λαμβάνει επιπλέον πρωτοβουλίες την ομαλή εμπειρία μεταφοράς των επιβατών της. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί της Welcome Pickups και στους 54 προορισμούς όπου λειτουργεί ακολουθούν τα παρακάτω βήματα, βάσει των οδηγιών του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας (WHO):

  •  Να έχουν αντισηπτικά χεριών διαθέσιμα στα οχήματά τους, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους ίδιους.
  • Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με νερό και σαπούνι.
  • Να καθαρίζουν συχνά τις επιφάνειες των οχημάτων τους με ειδικά καθαριστικά σπρέι ή υγρά μαντηλάκια.
  • Να παραμένουν ενήμεροι για πιθανά περιστατικά στη χώρα τους και να ενημερώνουν τους επιβάτες για τις τελευταίες εξελίξεις και τις περιοχές που θα πρέπει να αποφεύγουν.
  • Αν επιδείξουν συμπτώματα, να σταματήσουν να εργάζονται αμέσως, με σκοπό την προστασία των επιβατών.

Επιπλέον, δεδομένου ότι τα προγραμματισμένα ταξίδια μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν αναπάντεχα λόγω των εξελίξεων, η εταιρεία έχει ενημερώσει την πολιτική τροποποίησης και ακύρωσης κρατήσεων. Τώρα πια προσφέρεται και η επιλογή στους ταξιδιώτες να λάβουν ένα ευέλικτο κουπόνι για κάθε ακυρωμένη μεταφορά, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία, για οποιαδήποτε μελλοντική ημερομηνία και από οποιονδήποτε, καθώς μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλους ταξιδιώτες.

Ο Αλέξανδρος Τρίμης, CEO της Welcome Pickups, δήλωσε: “Στη Welcome προσφέρουμε ταξιδιωτικές εμπειρίες χωρίς άγχος. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι προσφέρουμε στους ταξιδιώτες τον πιο ασφαλή τρόπο να μετακινηθούν προς τον επόμενο προορισμό τους”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις