Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Amazon: Διανομή διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό κατ’οίκον

Η Amazon Care βρίσκεται σε συζητήσεις με τοπικές αρχές του Σιάτλ, προκειμένου να ξεκινήσει να διανέμει κατοίκον διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Σύμφωνα με το CNBC, οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για πάνω από μία εβδομάδα.

Η Amazon Care ξεκίνησε πέρυσι μια πειραματική προσπάθεια να παρέχει σε υπαλλήλους της στην περιοχή του Σιάτλ, υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη. Στο πλαίσιο αυτό, λάνσαρε ένα σάιτ και αντίστοιχη εφαρμογή, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιεί το προσωπικό για να κάνει ερωτήσεις αλλά και να κλείνει ραντεβού με ιατρικό προσωπικό. Για την προσπάθεια αυτή, η Amazon προσέλαβε μάλιστα γιατρούς και ειδικούς στη δημόσια υγεία.

Διαβάστε ακόμη: Διάγνωση “από το σπίτι” με τη βοήθεια του Gates Foundation

Τώρα, δεδομένου ότι το Σιάτλ είναι μία από τις περιοχές της χώρας που πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοϊό, η Amazon θέλει να αναλάβει δράση. Σημειώνεται ότι στο Σιάτλ, τα σχολεία έχουν κλείσει σχεδόν μία εβδομάδα και νέα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά. Οι εργαζόμενοι της Amazon δουλεύουν πλέον από το σπίτι, καθώς υπήρξε κρούσμα εντός της εταιρείας.

Πέραν της διανομής που σχεδιάζεται, η Amazon δημιούργησε και το Neighborhood Small Relief Fund, ένα ταμείο 5 εκατ. ευρώ με στόχο να παρέχει οικονομική ενίσχυση σε μικρές επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τον κορωνοϊό. Το fund προορίζεται αποκλειστικά για επιχειρήσεις στην περιοχή, με λιγότερους από 50 υπαλλήλους και έσοδα κάτω των 7 εκατ. δολαρίων ετησίως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις