Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΤΑΑ: Έκτακτο “πακέτο βοήθειας” 1 δις για την υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ανακοίνωσε ένα έκτακτο “πακέτο αλληλεγγύης” ύψους 1 δισ. ευρώ με το οποίο φιλοδοξεί να βοηθήσει τους υπάρχοντες πελάτες της να “επιβιώσουν” από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σε δελτίο τύπου, η τράπεζα αναφέρει ότι το πακέτο είναι ένα “πλαίσιο ανθεκτικότητας” το οποίο θα “παρέχει χρηματοδότηση σε υφιστάμενους πελάτες της, που αντιμετωπίζουν προσωρινές πιστωτικές δυσκολίες”. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, έχει έδρα το Λονδίνο, επενδύει όμως σε 38 οικονομίες σε Ευρώπη και Ασία.

Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν επείγουσα ρευστότητα, κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση του εμπορίου με τη δυνατότητα αναδιάρθρωσης υφιστάμενων δανείων. Συγκεκριμένα, το σχέδιο περιλαμβάνει την παροχή βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης έως και δύο ετών μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ιδίως για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συν άλλων επιχειρήσεων και φορέων ανάπτυξης ενέργειας.

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΑ, Sir Suma Chakrabarti δήλωσε σχετικά: “Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Η τράπεζα είναι πρόθυμη να αυξήσει περαιτέρω την ανταπόκρισή της και λάβει ενεργά και επείγοντα μέτρα για να αναθεωρήσει, να προσαρμόσει και να επεκτείνει τα χρηματοδοτικά της εργαλεία σε συνεργασία με τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα-εταίρους και τη διεθνή κοινότητα”.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις