Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το WhatsApp δημιουργεί “κόμβο” πληροφοριών για τον κορωνοϊό

Ταυτόχρονα, δωρίζει 1 εκατ. ευρώ για την έγκυρη διασταύρωση πληροφοριών γύρω από το θέμα

Το WhatsApp, η εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook, δημιούργησε το WhatsApp Coronavirus Information Hub  , έναν “κόμβο” από τον οποίο θα παρέχει απλές, πρακτικές συμβουλές και καθοδήγηση στους χρήστες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό, σε συνεργασία με τον ΠΟΥ, τη UNICEF και το UNDP (Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη).

Παράλληλα, το WhatsApp, συνεργάζεται με τον ΠΟΥ και τη UNICEF για την παροχή ειδικών γραμμών επικοινωνίας, τις οποίες οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν απευθείας. Μέσω των γραμμών αυτών, θα παρέχονται επίσης πληροφορίες σχετικές με την πανδημία, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό πότε αυτές θα είναι έτοιμες για χρήση.

Τέλος, η εφαρμογή προσφέρει 1 εκατ. δολάρια στο Poynter Institute’s International Fact-Checking Network (IFCN), με τη μορφή δωρεάς με στόχο την έγκυρη διασταύρωση πληροφοριών σχετικά με τον κορωνοϊό και την παροχή αυτών στη συμμαχία #CoronaVirusFacts, η οποία περιλαμβάνει 100 τοπικούς οργανισμούς σε 45 χώρες.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter, και YouTube, εξέδωσαν κοινή δήλωση, ανακοινώνοντας ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δώσουν τέλος στις απάτες και την παραπληροφόρηση γύρω από το φλέγον ζήτημα του κορωνοϊού. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα γίνει στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ωστόσο κρίνεται αναγκαία καθώς η παραπληροφόρηση και οι ψευδείς ειδήσεις σχετικά με την πανδημία εξαπλώνονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα, σε όλες τις πλατφόρμες.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις