Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Uber: “Βουτιά” 6,8% μετά την αναστολή υπηρεσιών λόγω κορωνοϊού

Μεγάλες κερδισμένες της χθεσινής συνεδρίασης ήταν οι εταιρείες τεχνολογίας

Με πτώση 6,8% έκλεισε η χθεσινή συνεδρίαση για την Uber, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναστείλει κάποιες από τις υπηρεσίες της προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού,

Αντίστοιχα πτωτικά κινήθηκε και η Lyft η οποία επίσης ανέστειλε τις υπηρεσίες της, όμως η πτώση της περιορίστηκε στο -2,41%.

Οι πτώσεις των δύο εταιρειών ήταν αντίθετες στο γενικότερο κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης, η οποία κινήθηκε ανοδικά, στον απόηχο των ανακοινώσεων Τραμπ ότι θα ενισχύσει οικονομικά τους πολίτες των ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού. Οι ανακοινώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα ο Dow Jones να κερδίσει πάνω από 1.000 μονάδες και να κλείσει στο +5,2%, ενώ ο S&P500 αυξήθηκε κατά 6%.

Μεγάλες κερδισμένες της χθεσινής συνεδρίασης ήταν οι εταιρείες τεχνολογίας, με την Amazon να κερδίζει πάνω από 7%, ύστερα από την ανακοίνωση της ότι θα προσλάβει 100.000 εργαζόμενους για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση. Αντίστοιχα αύξηση σημείωσε το Netflix κατά 7%, ενώ η Apple σημείωσε αύξηση  4,4%, παρόλο που ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης μέχρι νεωτέρας. Όλα τα καταστήματα εκτός της Κίνας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο λόγος για την πτώση των Uber και Lyft δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι υπηρεσίες τους εμπίπτουν στις ταξιδιωτικές, οι οποίες και έχουν δεχτεί τα μεγαλύτερα χτυπήματα λόγω της επιδημίας. Επίσης, λόγω της πανδημίας, οι πιο πολλές εταιρείες έχουν εφαρμόσει τηλεργασία, κάτι που μειώνει τις μετακινήσεις και επηρεάζει τις δύο αυτές εταιρείες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 5.702 περιπτώσεις κορωνοϊού και τουλάχιστον 94 άτομα έχουν πεθάνει, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις