“Πράσινο φως” σε Tesla, GM και Ford για την παραγωγή αναπνευστήρων

“Πράσινο φως” από την αμερικανική κυβέρνηση δόθηκε στις Tesla, General Motors και Ford, προκειμένου να παράξουν μαζικά αναπνευστήρες και να καλύψουν τις ελλείψεις που δημιουργούνται στο υγειονομικό σύστημα λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Οι αναπνευστήρες είναι ένα κρίσιμο κομμάτι ιατρικού εξοπλισμού για ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19, αφού είναι γνωστό πλέον ότι η ασθένεια επιτίθεται στους πνεύμονες και μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και πνευμονία.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακόμη κάποια κλινικά αποδεδειγμένη θεραπεία, οι αναπνευστήρες χρησιμοποιούνται ευρέως για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αναπνεύσουν και να καταπολεμήσουν την ασθένεια. Ο αριθμός των ασθενών παγκοσμίως, ωστόσο, μεγαλώνει συνεχώς δημιουργώντας ελλείψεις.

Γι’ αυτό και μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν εξαρχής προσφερθεί να ξεκινήσουν την παραγωγή του συγκεκριμένου εργαλείου, προκειμένου να βοηθήσουν στην παγκόσμια κρίση που προκαλεί ο κορωνοϊός. Χθες, με ένα tweet του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τους έδωσε την έγκριση να ξεκινήσουν, προκαλώντας τις παράλληλα, να δείξουν πόσο καλές είναι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις