Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cazoo: Χρηματοδότηση 100 εκατ. λιρών στους τρεις μήνες λειτουργίας

Το βρετανικό marketplace αναβαθμίζει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και τα παραδίδει στην πόρτα του αγοραστή

Μόλις 3 μήνες μετά το επίσημο λανσάρισμά της, η Cazoo, το βρετανικό marketplace μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, σήκωσε 100 εκατ. λίρες από την DMG Ventures και άλλους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των General Catalyst, CNP (Groupe Frère), Mubadala Capital, Octopus Ventures, Eight Roads Ventures και Stride.VC.

Η Cazoo αγοράζει και αναβαθμίζει πλήρως όλα τα αυτοκίνητά της προτού τα διαθέσει προς πώληση στην αγορά και μετά τα παραδώσει στην πόρτα του αγοραστή. Πριν από την αγορά, οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης και ανταλλαγής.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει σηκώσει συνολικά 180 εκατ. λίρες, συμπεριλαμβανομένου ενός γύρου Seed που σήκωσε τον Σεπτέμβριο, πριν καν “ανοίξει” επίσημα. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας της, η Cazoo είχε έσοδα πάνω από 20 εκατ. λίρες.

“Με σχεδόν 8 εκατομμύρια πωλήσεις/ αγορές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει μια σαφής ευκαιρία (για την Cazoo) να προσφέρει έναν πιο βολικό τρόπο αγοράς αυτοκινήτου και να μετατοπίσει ένα μέρος της αγοράς online”, δήλωσε σχετικά ο Manuel Lopo de Carvalho της DMG Ventures.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις