Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πόσο επηρεάζει ο κορωνοϊός τη δημόσια συγκοινωνία στην Αθήνα;

Το Moovit απαντά

Λόγω του COVID-19, η μετακίνηση με τη δημόσια συγκοινωνία έχει μειωθεί σημαντικά σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Με πολλούς πολίτες να εργάζονται από το σπίτι, αποφεύγοντας τη μετακίνηση για να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους στον κορωνοϊό και τις αλλαγές στις υπηρεσίες τοπικής συγκοινωνίας, ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύουν οι άνθρωποι στις πόλεις τους έχει τροποποιηθεί.

Το Moovit, εταιρεία λύσεων Mobility as a Service και δημιουργός της ομώνυμης εφαρμογής για την αστική κινητικότητα, δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τις επιπτώσεις του COVID-19 στη μετακίνηση με τη δημόσια συγκοινωνία, σε σχέση με την τυπική χρήση πριν από την έναρξη της επιδημίας. Τα στοιχεία βασίζονται στην ανάλυση των επιπέδων δραστηριότητας των 750 εκατομμυρίων χρηστών του Moovit, σε όλον τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, το Moovit ανέλυσε τη μειωμένη μετακίνηση στην Αθήνα. Στην Αθήνα για παράδειγμα η μετακίνηση μειώθηκε 79% σε σύγκριση με τα επίπεδα μετακίνησης πριν την διάδοση.

Σε άλλες χώρες που πλήττονται από την πανδημία, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η χρήση της δημόσιας συγκοινωνίας έχει μειωθεί σχεδόν κατά 50, ενώ στις ΗΠΑ έχει μειωθεί από 50 έως 70% ανά περιοχή. Στην Ιταλία (όπως είναι αναμενόμενο), η μείωση αγγίζει το 90%, ενώ ραγδαία πτώση (κοντά στο 85%) παρατηρείται και στην Ισπανία.

Η συλλογή των παραπάνω δεδομένων υποστηρίζεται από το δίκτυο Moovit το οποίο αριθμεί περισσότερους από 650.000 τοπικούς συντάκτες που ονομάζονται “Mooviters”. Αυτοί οι εθελοντές βοηθούν στη χαρτογράφηση και τη διατήρηση των πληροφοριών τοπικής συγκοινωνίας. Χάρη στην κοινότητα Mooviter, το Moovit είδε μια αύξηση 35% στον αριθμό ενημερώσεων συγκοινωνίας σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στην εφαρμογή να παρέχει τις πιο ενημερωμένες και ακριβείς πληροφορίες μεταφοράς σε μια περίοδο ταχείας αλλαγής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις