Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Airbnb: «Δωρεάν ή επιδοτούμενη στέγαση» σε 100.000 επαγγελματίες υγείας

Ήδη, η Airbnb είχε ξεκινήσει αντίστοιχα προγράμματα μικρότερης κλίμακας τόσο στην Ιταλία όσο και στη Γαλλία

Η Airbnb ανακοίνωσε χθες ότι θα προσφέρει «δωρεάν ή επιδοτούμενη στέγαση» σε 100.000 άτομα που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με στόχο να ανακουφίσει τους επαγγελματίες που επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για να γίνει αυτό, η Airbnb θα απαλλάξει από τυχόν τέλη που χρεώνει για τη χρήση της πλατφόρμας, όσους οικοδεσπότες επιλέξουν να διαθέσουν τον χώρο τους. Η παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία, θα περιλαμβάνει νέα πρωτόκολλα γύρω από την καθαριότητα που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν τους χώρους ασφαλείς για τους εργαζόμενους που το χρησιμοποιούν, και η Airbnb θα συνεργαστεί με τον Ερυθρό Σταυρό, τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, το Διεθνές Ιατρικό Σώμα και άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις για να μπορέσει να διαθέσει χώρους, όπου χρειάζεται περισσότερο.

Ήδη, η Airbnb είχε ξεκινήσει αντίστοιχα προγράμματα μικρότερης κλίμακας τόσο στην Ιταλία όσο και στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τις κρίσεις εκεί, με 6.000 οικοδεσπότες και στις δύο χώρες να διαθέτουν τους χώρους τους. Η απόφαση να επεκταθούν αυτά τα προγράμματα σε παγκόσμιο επίπεδο ήλθε μετά από αιτήματα οικοδεσποτών που ήθελαν να διαθέσουν τους χώρους τους δωρεάν. Βέβαια, να σημειωθεί ότι ακόμη και όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να επιλέξουν να χρεώσουν τη στέγαση, και θα απαλλαγούν και πάλι από τις πάγιες χρεώσεις της Airbnb.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις