Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Apple εξαγοράζει Startup για να κάνει τη Siri πιο “έξυπνη”

Η Apple, γνωστή για την “προτίμησή” της σε startups που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη, εξαγόρασε την Voysis, της οποίας η πλατφόρμα βοηθά ψηφιακούς βοηθούς να καταλάβουν καλύτερα την ανθρώπινη γλώσσα.

Η Voysis, η οποία έχει έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, μέχρι τώρα επικεντρωνόταν στη βελτίωση ψηφιακών βοηθών που λειτουργούσαν εντός εφαρμογών ηλεκτρονικού εμπορίου, γι’ αυτό και το λογισμικό της ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια σε εντολές χρηστών.

Η Apple δεν θέλησε να αποκαλύψει δημόσια το πώς θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Startup. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι “(η Apple) εξαγοράζει μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας κατά καιρούς, και γενικά δεν συζητάει το σκοπό ή τα πλάνα της”. Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι ότι η τεχνογνωσία της Voysis θα χρησιμοποιηθεί για να βελτιωθεί η Siri στην κατανόηση της ανθρώπινης γλώσσας.

Σημειώνεται ότι η Voysis ιδρύθηκε το 2021 και έχει πουλήσει τις υπηρεσίες της σε αρκετές εταιρείες. Πέραν του Δουβλίνου, έχει γραφεία στο Εδιμβούργο και στη Βοστώνη και έχει λάβει χρηματοδότηση 8 εκατ. δολαρίων από την Polaris Partners το 2017.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις