Η Google απαγορεύει στους εργαζόμενους της τη χρήση του Zoom

Επικαλείται λόγους ασφαλείας

Το Zoom είναι μία από τις πλατφόρμες – εφαρμογές τηλεδιασκέψεων, η οποία “απογειώθηκε” από την έναρξη της πανδημίας, που ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να εργάζονται ή να κάνουν μαθήματα από το σπίτι.

Πρόσφατα, ο CEO της εταιρείας, Eric Yuan, ανακοίνωσε ότι οι καθημερινοί χρήστες του Zoom ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια μέσα στον Μάρτιο, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ της πλατφόρμας ήταν αρκετά πιο κάτω, στα 10 εκατ. καθημερινούς χρήστες!

Η ραγδαία αυτή ανάπτυξη όμως ήρθε μαζί με ορισμένα προβλήματα για την εταιρεία. Το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για ελλιπή μέτρα προστασίας των χρηστών και των συνομιλιών και οι επικρίσεις για τα ζητήματα ασφαλείας πολλαπλασιάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό, η Google απαγόρευσε τη χρήση της πλατφόρμας από τους φορητούς υπολογιστές των εργαζομένων της, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, το Zoom δεν πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας της Google όσον αφορά τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους της, και γι’αυτό προχωρά σε αυτή την κίνηση.

Σύμφωνα με το Reuters, ανάλογη απαγόρευση έχει επιβάλλει στο προσωπικό της Space X και ο Elon Musk, ενώ χώρες όπως η Ταϊβάν και η Γερμανία έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς στη χρήση του Zoom.

Φυσικά το Zoom δεν μένει αμέτοχο σε όλες αυτές τις εξελίξεις που απειλούν τη ραγδαία ανάπτυξη των τελευταίων ημερών. Χθες,  ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον ελληνοαμερικανό Alex Stamos, πρώην επικεφαλής κυβερονασφάλειας του Facebook, ως σύμβουλο ασφαλείας, ενώ ξεκίνησε να λαμβάνει και μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας της πλατφόρμας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις