Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Global Hack: Ένα διεθνές hackathon για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ξεκινά σήμερα, 9 Απριλίου, το Global Hack ,ένα online hackathon, μια διεθνής πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών εφαρμογών και μεθοδολογιών, που να απαντούν στις επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο διαδικτυακός μαραθώνιος ο οποίος θα διαρκέσει έως τις 12 Απριλίου, Διοργανώνεται από τους Accelerate Estonia, Garage48, Guaana με την υποστήριξη του Devpost. Η διοργάνωση έχει επίσης την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), μέσω του ευρωπαϊκού έργου STARTUP3, καθώς και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Στόχος της διοργάνωσης είναι η διασύνδεση και συνεργασία ανθρώπων από όλο τον κόσμο, η ανταλλαγή ιδεών, τεχνογνωσίας, βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση κρίσεων, μέσω νέων καινοτόμων δημιουργικών λύσεων προς όφελος της κοινωνίας.

Το Global Hack θα λάβει χώρα αποκλειστικά και μόνο διαδικτυακά και μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε επιθυμεί. Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ιστοσελίδα της Guaana. Επίσης, στην ιστοσελίδα του reddit μπορεί όποιος επιθυμεί να αναρτήσει ιδέες για την εύρεση συνεργασιών και τους κανόνες του hackathon.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Global Hack  εδώ.

 

 

Με πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις