Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Disney+ ξεπέρασε τους 50 εκατ. συνδρομητές

Η Walt Disney ανακοίνωσε σήμερα ότι το  Disney+, η συνδρομητική της υπηρεσία, ξεπέρασε τους 50 εκατ. συνδρομητές. Η υπηρεσία κυκλοφόρησε λιγότερο από πέντε μήνες πριν και τον Φεβρουάριο, όταν είχε γίνει η τελευταία σχετική ανακοίνωση, είχε 28,6 εκατ. συνδρομητές.

Ο αριθμός αυτός βέβαια περιλαμβάνει συνδρομητές που στην πραγματικότητα δεν πληρώνουν την υπηρεσία οι ίδιοι καθώς και περίπου 8 εκατ. συνδρομητές στην Ινδία, όπου το Disney+ κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα ως μέρος του Hotstar, μιας πολύ δημοφιλούς πλατφόρμας στην περιοχή, την οποία απέκτησε η Disney μετά την εξαγορά του Fox.

Η Disney κινήθηκε με αργούς ρυθμούς στην κυκλοφορία δικών της παραγωγών, μετά την αρχική μεγάλη επιτυχία του “The Mandalorian”, ωστόσο τώρα, λόγω της πανδημίας και το κλείσιμο των κινηματογράφων, προσθέτει ταινίες όπως το “Frozen 2,” το “Onward” και το επερχόμενο “Artemis Fowl” πιο γρήγορα στην πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμη; Το Netflix νικά το Disney+ με “όπλο” το The Witcher

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή, η συνδρομητική υπηρεσία είναι σε φάση επέκτασης. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες κυκλοφόρησε σε 8 νέες ευρωπαϊκές χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία και Ελβετία.

“Νιώθουμε μεγάλη τιμή που το Disney+ έχει απήχηση σε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη και πιστεύουμε ότι αυτό είναι καλό για την επέκτασή μας σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, την Ιαπωνία και όλη τη Λατινική Αμερική αργότερα φέτος”, δήλωσε ο Kevin Mayer, πρόεδρος του τομέα direct-to-consumer and international business της Disney σε σχετική δήλωση.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, για λόγους σύγκρισης, ότι το Netflix είχε στην τελευταία του ανακοίνωση, 167 εκατ. συνδρομητές σε όλον τον κόσμο – είναι όμως διαθέσιμο σε πολλές περισσότερες χώρες αυτή τη στιγμή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις