Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Υπ. Παιδείας και The Tipping Point “βοηθούν” μαθητές να συναντήσουν ανθρώπους-πρότυπα

Μια νέα δυνατότητα δίνει σε μαθητές από όλη την Ελλάδα, μέσω διαδικτύου, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως ανακοίνωσε η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη,  μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος The Tipping Point in Education, μαθητές που βρίσκονται μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο χωριό ή νησί της Ελλάδας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να συναντούν μέσω live video ανθρώπους-πρότυπα, τους λεγόμενους μέντορες, από όλο τον κόσμο, που διαφορετικά ίσως να μην είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν. Από γιατρούς, αγρότες και περιβαλλοντολόγους, μέχρι φωτογράφους, ερευνητές του CERN και μηχανικούς της NASA.

Το πρόγραμμα είναι ένας συνδυασμός σύγχρονης και ασύγχρονης μορφής εξ αποστάσεως
εκπαίδευσης. Στην ασύγχρονη μορφή του είναι βασισμένο στη Διδασκαλία με βάση τη
διερεύνηση/ερώτημα (Inquiry based instruction) και στη Σύγχρονη μορφή του στη Διδασκαλία με
βάση την Διάλεξη (Lecture based instruction). Πως λειτουργεί: Οι μαθητές θέτουν ερωτήματα ασύγχρονα και βάζουν την ατζέντα για τις σύγχρονες εβδομαδιαίες συνεδρίες με μέντορες-επαγγελματίες των ειδικοτήτων τους.

Πλέον, λόγω έκτακτων συνθηκών, το εύρος των μεντόρων διευρύνεται και στις ειδικότητες των ΕΠΑΛ προκειμένου να δοθεί στους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων η δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματά τους στους ανθρώπους από τους επαγγελματικούς τους κλάδους.  Σε γενικές γραμμές, το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τι είναι το Tipping Point

Το The Tipping Point in Education ιδρύθηκε το 2016 με στόχο  να αλλάξει βιωματικά έναν μαθητή, μια τάξη, ένα σχολείο, μια κοινωνία σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Μέσω του The Tipping Point, οι νέοι έχουν τη δυνατότητα, αντί για 2-3 ανθρώπους-πρότυπα που ίσως συναντούσαν τυχαία, να συναντήσουν 50-100 επαγγελματίες σε ένα ακαδημαϊκό έτος, επαγγελματίες που θα τους βοηθήσουν να πάρουν συνειδητοποιημένα αποφάσεις ζωής. Μέχρι σήμερα, το The Tipping Point έχει “μπει” σε 289 σχολεία στην Ελλάδα και έχει “μιλήσει” με 15685 μαθητές.

 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις