Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Convert Group: Για τρίτη χρονιά στα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της Ελλάδας

Ως μία από τις 25 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα αναδείχθηκε η Convert Group, η εταιρεία Ανάλυσης Δεδομένων και παροχής Πλατφορμών και Υπηρεσιών στον κλάδο του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν.

Η εταιρεία, που πρόσφατα εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ από το Uni.Fund, απέσπασε τη διάκριση από το Great Place to Work Institute  για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε λιγότερο από 7 χρόνια λειτουργίας της, και παρά το γεγονός ότι το 2019 διπλασίασε το ανθρώπινο δυναμικό της. Η Convert Group ήταν και ανάμεσα στις μόλις 6 εταιρείες από τις 25 που διακρίθηκαν, που είναι αμιγώς ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πρακτικές της εταιρείας στοχεύουν όχι μόνο στη δημιουργία ενός οικογενειακού περιβάλλοντος, αλλά ενός χώρου εργασίας που εμπνέει τα καλύτερα και λαμπρότερα ταλέντα, βασισμένο στην εμπιστοσύνη και τη συναδελφικότητα. H εταιρεία, μεταξύ άλλων, προσφέρει τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να συνοδεύονται από τα παιδιά και τα κατοικίδια τους στο γραφείο, 20% επιπλέον νόμιμη άδεια, απαγόρευση αποστολής email μετά τις 8μμ, δωρεάν μεσημεριανό γεύμα τις Πέμπτες, σνακ και φρούτα σε καθημερινή βάση, ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης, εργασία από το σπίτι μία φορά την εβδομάδα για όλους, εταιρικές εκδρομές, δραστηριότητες ευεξίας όπως office stretching, μαθήματα αυτοάμυνας και μασάζ στο γραφείο, είναι μερικές μόνο από τις ενέργειες που κάνουν την Convert Group να ξεχωρίζει ως εργασιακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γκεζερλή και την Έλενα Χαϊλαζοπούλου, τους δύο συνεταίρους της Convert Group, “δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για να γίνει μια εταιρεία ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της χώρας, αντιθέτως, απαιτείται διαρκής προσπάθεια και εξέλιξη. Είμαστε περήφανοι και αναγνωρίζουμε ότι αυτή η διάκριση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τους απίστευτα αφοσιωμένους Converters μας που ομαδικά κάνουν μία ελληνική εταιρεία να ξεχωρίζει παγκοσμίως. Ενώ αναπτυσσόμαστε σε 10 χώρες και μεγαλώνουμε σαν ομάδα διαρκώς, διατηρούμε μια αναλλοίωτη σταθερά: να παραμείνουμε η οικογένεια των Converters που ξεκινήσαμε”.

Η έρευνα διεξήχθη από το διεθνές Ινστιτούτο Great Place To Work® το οποίο έχει παρουσία σε 45 χώρες και αξιολογεί τα εργασιακά περιβάλλοντα εκατομμυρίων εργαζομένων. Βασίζεται κυρίως σε κρυφά ανώνυμα ερωτηματολόγια που αποστέλλονται απευθείας από το Great Place to Work® στο προσωπικό των εταιρειών αλλά και σε Culture Audit που συντάσσεται από εξειδικευμένους επιστήμονες του κλάδου διοίκησης προσωπικού.

Στα κριτήρια αξιολόγησης συγκαταλέγονται η αξιοπιστία της διοίκησης, το αίσθημα υπερηφάνειας, η συντροφικότητα, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός μεταξύ των μελών της ομάδας. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να απαντήσουν με διαφάνεια και ειλικρίνεια στα ερωτηματολόγια, δίνοντας αξία στα αποτελέσματα της έρευνας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις