Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι κάρτες της Alpha Bank στο Apple Pay

Στις αρχές του μήνα, η Alpha Bank  έγινε η πρώτη ελληνική Τράπεζα που προσφέρει στους πελάτες της το Apple Pay , το ψηφιακό πορτοφόλι της Apple.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε ιδιαίτερη ανταπόκριση, αφενός επειδή οι Apple users ανυπομονούσαν γι’ αυτή την δυνατότητα, και αφετέρου γιατί ήρθε σε μια περίοδο που οι ανέπαφες συναλλαγές είναι πιο αναγκαίες από ποτέ.

Το Apple Pay και τα οφέλη του

Το Apple Pay είναι μια «έξυπνη» λύση, με την οποία μπορείτε να πληρώσετε χωρίς να χρειάζεται να έχετε μαζί σας ούτε την ίδια την κάρτα σας. Το μόνο που πρέπει να έχετε μαζί σας, για να πραγματοποιήσετε πληρωμές ή ηλεκτρονικές αγορές με ευκολία και ασφάλεια, είναι το κινητό ή το ρολόι σας.

Έτσι, αν αυτό το διάστημα χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι για τις απολύτως απαραίτητες αγορές σας το μόνο που θα πάρετε μαζί σας θα είναι το iPhone ή το Apple Watch. Αλλά και όταν κάνετε on line αγορές, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Apple Pay χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμούς, να καταχωρείτε κάθε φορά τα στοιχεία της κάρτας σας ή να συμπληρώνετε μακροσκελείς φόρμες. Επίσης σημαντικό είναι ότι εκατομμύρια καταστήματα αυτή τη στιγμή δέχονται το Apple Pay on line – κάτι που κάνει τις αγορές σας πιο γρήγορες και εύκολες από ποτέ.

Διαδικασία σύνδεσης

Το πώς θα συνδέσετε την Alpha Bank κάρτα σας είναι επίσης μια πολύ εύκολη διαδικασία. Ανοίξτε την εφαρμογή Wallet στο iPhone σας και απλά προσθέστε την κάρτα σας.

Την ίδια απλή διαδικασία ακολουθείτε και αν θέλετε να συνδεθείτε μέσω Apple Watch ή iPad και Μac. Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες παρέχονται επίσης μέσα στην ιστοσελίδα www.alpha.gr με αναλυτικά video.

Ασφάλεια

Όταν κάνετε μια αγορά, το Apple Pay χρησιμοποιεί έναν αριθμό για τη συγκεκριμένη συσκευή και έναν μοναδικό κωδικό συναλλαγής. Έτσι ο αριθμός της κάρτας σας δεν αποθηκεύεται ποτέ στη συσκευή σας και όταν πληρώνετε οι αριθμοί των καρτών σας δεν κοινοποιούνται ποτέ στους εμπόρους. Επιπλέον, οι συναλλαγές σας γίνονται μέσω Face ID ή Touch ID, παρέχοντάς σας την μέγιστη ασφάλεια.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι προς το παρόν στο Apple Pay μπορείτε να εντάξετε μόνο κάρτες της VISA. Πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και για τις κάρτες Mastercard.

Σε κάθε περίπτωση, το Apple Pay, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, είναι ένας από τους πιο γρήγορους, εύκολους στην χρήση αλλά και ασφαλείς τρόπους πληρωμών.

Μαζί με την Alpha Bank, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, το Apple Pay έρχεται να κάνει την καθημερινότητα των Ελλήνων πιο απλή, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις