Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επαγγελματικές συναντήσεις μέσω εικονικής πραγματικότητας, δωρεάν από την HTC

Με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να δουλεύουν εξ αποστάσεων και την πλειοψηφία των επαγγελματικών συναντήσεων να λαμβάνουν πλέον χώρα ψηφιακά, η HTC αποφάσισε να ανοίξει στο κοινό,  σε δοκιμαστικό επίπεδο, το Vive Sync.

Το Vive Sync είναι μια πλατφόρμα της εταιρείας που επιτρέπει την πραγματοποίηση επαγγελματικών συναντήσεων μέσω εικονικής πραγματικότητας.  Η HTC αναπτύσσει την πλατφόρμα από το 2018, όμως τώρα αποφάσισε να την κάνει διαθέσιμη σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, δωρεάν.

Πώς λειτουργεί

Το Vive Sync μοιάζει -θεωρητικά- με άλλες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας. Ο χρήστης αρχικά δημιουργεί το avatar του, χρησιμοποιώντας μία σέλφι και στη συνέχεια προσθέτει διάφορα στοιχεία, όπως εξατομικευμένα χαρακτηριστικά προσώπου, ρούχα, στυλ μαλλιών και άλλα.

Το avatar αυτό θα είναι, μάλιστα, “ζωντανό”, αφού σύμφωνα με την εταιρεία, η συσκευή που θα φορά ο χρήστης θα “καταλαβαίνει” τις κινήσεις του σώματος του και το avatar θα κινείται αντίστοιχα. Επίσης, η συσκευή θα παρακολουθεί και τις κινήσεις των ματιών και του στόματος, επομένως και αυτά θα κινούνται με “φυσικότητα” στο avatar.

Το Vive Sync αυτή τη στιγμή υποστηρίζει συναντήσεις έως 30 ατόμων η καθεμία. Βέβαια, οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν τα αντίστοιχα Vive headsets, τα οποία κοστίζουν από 549 έως 1000 δολάρια. Η εταιρεία σχεδιάζει μελλοντικά η πλατφόρμα να λειτουργεί και με άλλα headsets, ωστόσο αυτό προς το παρόν δεν αποτελεί επιλογή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις