Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο κορωνοϊός “χτύπησε” τις Fintech επενδύσεις το πρώτο τρίμηνο του 2020

Οι επενδυτές φαίνεται να "αποσύρθηκαν" από αρκετές συμφωνίες

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού κλόνισε την παγκόσμια οικονομία με πολλούς τρόπους, οι οποίοι αρχίζουν και φαίνονται όλο και περισσότερο με το πέρασμα των ημερών. Ένας από αυτούς είναι, όπως όλα δείχνουν, η μείωση των επενδύσεων τόσο σε συνολικό επίπεδο όσο και συγκεκριμένα στον τομέα του Fintech.

Σύμφωνα με στοιχεία του CB Insights, το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν το χειρότερο πρώτο τρίμηνο -για τις Fintech επενδύσεις- από το 2016, ενώ για τις επενδύσεις συνολικά ήταν το χειρότερο από το 2017.

“Προβλέποντας” την επερχόμενη οικονομική ύφεση, οι επενδυτές φαίνεται να “αποσύρθηκαν” από αρκετές συμφωνίες, κυρίως αρχικού σταδίου, προκειμένου να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των εταιρειών του χαρτοφυλακίου  τους.

Αναλυτικά, το πρώτο τρίμηνο καταγράφηκαν 228 επενδύσεις σε fintech startups αρχικού σταδίου (Seed και Α’ Γύρου) ύψους 1.1 δις. Πρόκειται για το χαμηλότερο αριθμό επενδύσεων εδώ και 13 τρίμηνα και το χαμηλότερο ποσό τα τελευταία εννέα τρίμηνα.

Γεωγραφικά, το πρώτο τρίμηνο του έτους, η Ασία είδε πτώση 69% στις fintech επενδύσεις και μείωση 23% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η Ευρώπη ήταν η μόνη γεωγραφική περιοχή που είδε αύξηση στις χρηματοδοτήσεις, χάρη σε 4 μεγάλους γύρους (άνω των 100 εκατ.  δολαρίων), μεταξύ των οποίων αυτός της Revolut (500 εκατ.)

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις