Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Fintech Meniga σήκωσε 8.5 εκατ. ευρώ από μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται ήδη από περισσότερους από 90 εκατ. τραπεζικούς πελάτες

Η Meniga, μια Fintech εταιρεία που “γεννήθηκε” στην Ισλανδία και πλέον έχει έδρα το Λονδίνο, εξασφάλισε 8.5 εκατ. ευρώ, μέσω στρατηγικών επενδύσεων από τον γαλλικό τραπεζικό όμιλο Groupe BPCE, τον πορτογαλικό όμιλο Grupo Crédito Agrícola και την UniCredit. Στον γύρο συμμετείχαν επίσης οι Velocity Capital, Industrifonden και Frumtak Ventures.

Η Meniga παρέχει ψηφιακές τραπεζικές λύσεις σε μεγάλες τράπεζες και αυτό εξηγεί τις συγκεκριμένες στρατηγικές επενδύσεις. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία βοηθά τις τράπεζες να χρησιμοποιούν δεδομένα συναλλαγών και τάσεις καταναλωτών για να δημιουργήσουν μια καλύτερη ψηφιακή εμπειρία για τους πελάτες τους.

Η Fintech προσφέρει μια ποικιλία ψηφιακών υπηρεσιών από τεχνολογίες συγκέντρωσης δεδομένων έως λύσεις διαχείρισης χρημάτων και προγράμματα επιστροφής χρημάτων. Πρόσφατα, η Meniga δημιούργησε, για παράδειγμα, τη νέα τραπεζική εφαρμογή της Crédito Agrícola.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται ήδη από περισσότερους από 90 εκατ. τραπεζικούς πελάτες σε 30 χώρες. Πέρυσι, η Meniga εξαγόρασε την πλατφόρμα επιβράβευσης Wrapp και άνοιξε γραφεία στη Βαρκελώνη και τη Σιγκαπούρη, ενώ εκτός από το Λονδίνο, έχει επίσης γραφεία σε Ρέκιαβικ, Στοκχόλμη, Ελσίνκι και Βαρσοβία. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η Meniga έχει σηκώσει συνολικά 34.5 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τη νέα επένδυση, ο CEO και συνιδρυτής της εταιρείας, Georg Ludviksson, δήλωσε:  “Η στενή συνεργασία με τους πελάτες μας αποτελεί βασικό μέρος της στρατηγικής μας, προκειμένου να είμαστε ο προτιμώμενος συνεργάτης ψηφιακής καινοτομίας για αυτούς. Η σχέση που δημιουργείται μέσω μιας επένδυσης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ενίσχυσης τέτοιων συνεργασιών”.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις