Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΚΕΠPlus: Το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης “ακούει” τις ανάγκες των νέων επιχειρηματιών

Σε μια νέα πρωτοβουλία, που έχει στόχο τη στρατηγική ενδυνάμωση των ΚΕΠ αλλά και τη στήριξη των νεοφυών – και όχι μόνο – επιχειρήσεων, προχωρά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε..

Ο λόγος για το πρόγραμμα ΚΕΠPlus, μέσα από το οποίο το υπουργείο φιλοδοξεί να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες των επιχειρήσεων ως προς τις υπηρεσίες και την πληροφόρηση που επιθυμούν να παρέχονται από τα ΚΕΠ, έτσι ώστε το δίκτυο να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Τι είναι το ΚΕΠPlus

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης σε δεκαεπτά πόλεις ανά την Ελλάδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών, επιμελητηρίων και επιχειρηματικών συνδέσμων, ακαδημαϊκών, αλλά και εκπροσώπων του τοπικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

Μέσω του διαλόγου, στόχος είναι η διαμόρφωση μιας πληρέστερης εικόνας αναφορικά με τη διείσδυση της επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο, ο εντοπισμός πιθανών εμποδίων αλλά και ειδικών εργαλείων που μπορούν να διευκολύνουν την τοπική ανάπτυξη. Για τον ίδιο σκοπό, θα διεξαχθεί επιπλέον ατομική έρευνα σε πάνω από πενήντα νεοφυείς επιχειρήσεις.
Οι πόλεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι οι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κιλκίς, Καστοριά, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Αρχαία Ολυμπία, Ναύπλιο, Σπάρτη, Χανιά, Ρέθυμνο, Αχαρνές, Μαρούσι, Αγία Βαρβάρα, Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη και Ηλιούπολη.

Πέρα από τις δημοτικές αρχές των παραπάνω πόλεων και τα τοπικά επιμελητήρια, στην πρωτοβουλία έχουν επίσης ανταποκριθεί το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, το MIT Enterprise Forum Greece καθώς και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του προγράμματος NBG Business Seeds.

“Για πρώτη φορά, η προσφορά διαμορφώνεται από τη ζήτηση”

Μιλώντας αποκλειστικά στο Startupper.gr, στέλεχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε ότι στόχος είναι η “μεταστροφή” – για πρώτη φορά – της ροής εργασιών του δημοσίου.

“Μέχρι τώρα, οι υπηρεσίες των ΚΕΠ διαμορφώνονταν ‘από την προσφορά στη ζήτηση’ όμως θέλουμε αυτό να αλλάξει και το μοντέλο να γίνει ‘από την ζήτηση στην προσφορά'” ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι το κράτος να συνδιαλεχθεί με τους επιχειρηματίες, να ακούσει τις ανάγκες τους και να διαμορφώσει τις υπηρεσίες του βάσει αυτών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις