Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 382,2 εκατ. δολ. τα έσοδα του Zoom το πρώτο τρίμηνο – Ραγδαία αύξηση χρηστών

Είναι γνωστό ότι η πανδημία και η μαζική στροφή στην τηλε-εργασία ωφέλησε σε μεγάλο βαθμό τις πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων και τους τελευταίους μήνες έχουμε δει διάφορες ειδήσεις για την αύξηση των χρηστών τους.

Σε αυτές έρχεται να προστεθεί η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Zoom, σύμφωνα με την οποία, οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν αυξηθεί ραγδαία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των -εταιρικών- πελατών της που απασχολεί πάνω από 10 υπαλλήλους αυξήθηκε κατά 354% σε σχέση με την περσινή χρονιά, φτάνοντας τους 265.400.

Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν αναλογικά, καταγράφοντας άνοδο 169% από την περσινή χρονιά και αγγίζοντας τα 382.2 εκατ. δολάρια. Σε σχόλιά τους, στελέχη του Zoom ανέφεραν επίσης ότι η εταιρεία “ξεπέρασε τους 300 εκατ. καθημερινούς χρήστες, δωρεάν και επί πληρωμή, τον Απρίλιο του 2020, από 10 εκατ. που ήταν τον Δεκέμβριο”.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του Ιανουαρίου, η πλατφόρμα έφτασε το ορόσημο των 100 δισ. λεπτών συναντήσεων, το οποίο εκτινάχθηκε σε πάνω από 2 τρισ. μέχρι το τέλος Απριλίου. Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία αναπτύχθηκε – σε ετήσια βάση – κατά 78%, κάτι που καθιστά την πορεία της αξιοσημείωτη.

Διαβάστε ακόμα:

Ιστορικό ρεκόρ για τις εφαρμογές τηλεδιάσκεψης – 62 εκατ. downloads σε μία εβδομάδα

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις