Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cobase: 10 εκατ. ευρώ για την fintech spin-off της ING

10 εκατ. ευρώ σήκωσε η ολλανδική startup Cobase, η οποία “βγήκε” από το πρόγραμμα επιτάχυνσης της ING, προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη της τραπεζικής πλατφόρμα της και να επεκτείνει το δίκτυο των εμπορικών συνεργατών της.

Η Cobase προσφέρει μια ενιαία πλατφόρμα για εταιρικούς πελάτες, στην οποία μπορούν να ενσωματώσουν και να διαχειρίζονται όλους τους λογαριασμούς τους (από διαφορετικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα) καθώς και το σύστημα εμπορικής διαχείρισης (ERP) που εφαρμόζουν.

Η πλατφόρμα της εταιρείας βασίζεται σε APIs ανοιχτής τραπεζικής και υπάρχοντα δίκτυα όπως το SWIFT, λειτουργεί σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία PSD2 και εποπτεύεται από την Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα.

Εκτός από την ING, η οποία είναι μέτοχος στην Cobase, πλέον στην εταιρεία “μπήκε” η σκανδιναβική τράπεζα Nordea και το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της γαλλικής Crédit Agricole. Η τελευταία, ήταν ήδη εμπορικός συνεργάτης της Startup.

Ο Jorge Schafraad, ιδρυτής και CEO της Cobase, δήλωσε σχετικά: “Επί του παρόντος, οι πελάτες μας είναι μεγάλες εταιρείες, κυρίως από τη Δυτική Ευρώπη. Η στρατηγική μας είναι να κάνουμε την Cobase έναν κορυφαίο πανευρωπαϊκό παίκτη τα επόμενα χρόνια και στη συνέχεια να επεκταθεί παγκοσμίως. Ήμαστε ήδη συνδεδεμένοι με περισσότερες από εκατό τράπεζες από όλο τον κόσμο. Απλώς ακολουθούμε τις ανάγκες των εταιρικών πελατών μας.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις