Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft σταματά να παρέχει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στην αστυνομία των ΗΠΑ

Η απόφαση έρχεται μετά από αντίστοιχες ανακοινώσεις της IBM και της Amazon

Η Microsoft σταματά να προσφέρει/πουλά την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που αναπτύσσει σε αστυνομικά τμήματα – κάτι που έκαναν οι περισσότερες “big tech” μέχρι τώρα – έως ότου υπάρξει νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τη χρήση της, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Brad Smith.

Η απόφαση αυτή, η οποία έρχεται μετά από αντίστοιχες ανακοινώσεις της IBM και της Amazon, έχει άμεση σχέση με τη δολοφονία του George Floyd στην Αμερική και τον διάλογο που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα για τις φυλετικές διακρίσεις και τη χρήση της τεχνολογίας από την αστυνομία για τέτοιους σκοπούς.

“Θα σταματήσουμε να πουλάμε την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στην αστυνομία στις Η.Π.Α. έως ότου υπάρξει εθνικός νόμος”, δήλωσε ο Smith, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε εκδήλωση της Washington Post. “Πρέπει να υπάρξει ένας νόμος …που θα στηρίζεται στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Αυτό που δεν διευκρίνισε ο Smith είναι εάν η Microsoft θα συνεχίσει να παρέχει την τεχνολογία της σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ή σε Τελωνεία και υπηρεσίες προστασίας των συνόρων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις