Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Tesla εισέρχεται στη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών φορτηγών

Η ανάγκη για μείωση των ρύπων που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Στο πλαίσιο αυτό, η Tesla επιταχύνει την διαδικασία για την έναρξη της παραγωγής του ηλεκτρικού φορτηγού της.

Ο Elon Musk, CEO της εταιρείας δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού Tesla Semi, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για εμπορική χρήση, αναφέρει το Reuters.

Το νέο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla παρουσιάστηκε στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στις 16 Νοεμβρίου 2017, αλλά έκτοτε δεν ανακοινώθηκαν από την εταιρεία, τα λεπτομερή προγράμματα που καθορίζουν την κατασκευή του. Όταν ο Musk παρουσίασε το πρωτότυπο και φουτουριστικό Semi με μπαταρία το 2017, είπε ότι το φορτηγό θα τεθεί σε παραγωγή μέχρι το 2019. Πιο πρόσφατα, είπε ότι το Semi θα τεθεί στη παραγωγή όγκου έως το 2021.

“Η παραγωγή της μπαταρίας και του κινητήρα θα πραγματοποιηθεί στη Γκίγκα Νεβάδα”, δήλωσε ο Musk. Τα περισσότερα από τα άλλα τμήματα θα κατασκευαστούν σε άλλες πολιτείες. Ο επικεφαλής της Tesla δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία αναζητά άλλες πολιτείες των ΗΠΑ για για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου, υπονοώντας ότι το Τέξας θα μπορούσε να είναι μια υποψήφια περιοχή.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο περίπου 6% και έφτασαν τα 1.000 δολάρια σήμερα. Πλέον η Tesla είναι η δεύτερη πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, πίσω από την Toyota.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις