Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

e-ThesSummerSchool: Μαθήματα επιχειρηματικότητας για νέους 14 έως 18 ετών

Οι μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία για 24 ώρες να παρακολουθήσουν μέσω του υπολογιστή τους ποικιλία θεματικών διαλέξεων

Έπειτα από την επιτυχία του 1ου εξ αποστάσεως Θερινού Σχολείου e-ThesSummerSchool του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η επιστημονική ομάδα του Θερινού Σχολείου προχωρά στην υλοποίηση δεύτερου κύκλου μαθημάτων επιχειρηματικότητας για νέους 14 έως 18 ετών, ώστε να επιμορφώσει όσους και όσες δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην πρώτη διοργάνωση.

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, αξιοποιώντας την εξ αποστάσεως διδασκαλία, στην οποία έχουν εξειδικευθεί οι διδάσκοντες του προγράμματος όλο αυτό το διάστημα, θα διεξαχθεί το 2o Θερινό Σχολείο «e-ThesSummerSchool – Το πρώτο μου βήμα στο μονοπάτι της επιχειρηματικότητας – Αναπτύσσοντας δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες».

Οι μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία για 24 ώρες να παρακολουθήσουν μέσω του υπολογιστή τους ποικιλία θεματικών διαλέξεων, να αναλύσουν μελέτες περίπτωσης, να πραγματοποιήσουν τεστ προσωπικότητας και να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια σχετικά με την Επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, στο πλαίσιο του εμπλουτισμένου περιεχομένου των μαθημάτων, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν ένα τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, προσφορά της εταιρίας Employ edu-σύμβουλοι εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας.

Στο τέλος του e-ThesSummerSchool όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονικά πιστοποιητικό παρακολούθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννης Νικολαΐδης δήλωσε σχετικά: «Κατά τη διάρκεια του προγράμματός μας οι νέες και οι νέοι που θα συμμετάσχουν θα αποσαφηνίσουν πολλά ζητήματα που αφορούν το μέλλον και την καριέρα τους. Από απλά θέματα επιλογών σπουδών ως και την προοπτική ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας, οποιασδήποτε έκτασης και αντικειμένου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει ερεθίσματα στους νέους και τις νέες να σκεφτούν, αλλά και απαντήσεις σε ζητήματα που δυσκολεύουν συχνά το δρόμο τους προς μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν τον πλήρη Οδηγό του Προγράμματος εδώ και να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους με μειωμένο κόστος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις