Ultimate magazine theme for WordPress.

Αυτήν την Παρασκευή ο διαδικτυακός τελικός του JA Europe Enterprise Challenge 2020

Τα πρώτα βραβεία θα απονείμουν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η τελετή των βραβεύσεων του 17ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Europe Enterprise Challenge 2020» που φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Junior Achievement Greece. 18 φοιτητικές ομάδες θα διεκδικήσουν το πρώτο βραβείο και τον τίτλο της «Καλύτερης Φοιτητικής Start Up» της Ευρώπης για το 2020.

Ο διαγωνισμός έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και το πρώτο βραβείο θα απονείμει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη ΚεραμέωςΤο δεύτερο βραβείο θα απονείμει ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για το Συντονισμό της Κυβέρνησης Άκης Σκέρτσος και το τρίτο ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους: η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, η Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία Mariya Gabriel, η Ευρωβουλευτής Martina Dlabajova, ο CEO του JAEurope Salvatore Nigro, o Πρόεδρος του JA Europe Adam Warby, ο CEO του JA Wordwide AsheeshAdvani, o Πρόεδρος του JA Worldwide Francesco Vanni d’ Archirafi και άλλοι.

Η τελετή των βραβεύσεων θα είναι Virtual & Live, με τους προσκεκλημένους και τις νικήτριες ομάδες σε συνδέσεις. Θα ξεκινήσει στις 15:00 και λίγο πριν τις 17:00 θα ανακοινωθεί ο νικητής του πρώτου βραβείου. Θα μεταδίδεται LIVE στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο στα αγγλικά στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.jaenterprisechallenge.org, στο www.jagreece.com (με ελληνική μετάφραση) στα social media του JA Europe και του JA Greece.   Την διαδικτυακή εκδήλωση θα παρουσιάσει η Δημοσιογράφος, Διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece, Mαρία Γιαννέτου.

Ψηφίζουμε την ελληνική ομάδα «Dr. IV»

Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού καλείται και το κοινό να ψηφίσει την αγαπημένη του φοιτητική επιχείρηση. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα κερδίσει το «Public Choice Award» που θα απονείμει η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει στο www.jaenterprisechallenge.org και μπορείτε να ψηφίσετε έως τις 26 Ιουνίου στις 12:00 (ώρα Ελλάδος). Κάνοντας κλικ στην κάθε ομάδα ο επισκέπτης βλέπει τη σύντομη περιγραφή της ιδέας και ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων.

 

Οι 18 ομάδες που διαγωνίζονται είναι οι εξής:
«Shampop» – Βέλγιο (Φλαμανδική περιοχή)
«Alibabache» – Βέλγιο (Γαλλόφωνη περιοχή)
«WHISP» – Βουλγαρία
«AID4ALL» – Κύπρος
«HydroSAFE» – Δανία
«Scannit» – Εσθονία
«AIM Tracking NY» – Φινλανδία
«En Vision» – Γαλλία
«Dr. IV» – Ελλάδα
«DogsGoOut» – Λιθουανία
«GreeLo» – Λουξεμβούργο
«Stiles» – Μάλτα
«Flitsbel» – Ολλανδία
«SB Host» – Νορβηγία
«Mized» – Πορτογαλία
«VMP» – Ρουμανία
«Flying Organs» – Ισπανία
«PureWorld» – Ηνωμένο Βασίλειο

Η ελληνική ομάδα «Dr.IV»

Η ελληνική ομάδα που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διαδικτυακό Eθνικό Τελικό «JA Start Up2020» στις 26 Μαϊου και εκπροσωπεί την Ελλάδα στον 17o «JA Europe Enterpris  Challenge 2020» είναι η «Dr.IV» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Dr.IV είναι ένα ευφυές ευέλικτο και αυτόματο σύστημα διαχείρισης ορών σε μονάδες υγείας, όπως νοσοκομεία και κλινικές, με τη χρήση τεχνολογίας Internet of Things και μίας Mobile εφαρμογής. Όραμα της Dr. IV είναι να προσφέρει ένα  σύστημα το οποίο βοηθάει σε θέματα διαχείρισης χρόνου τις μονάδες που έχουν έλλειψη προσωπικού (κυρίως νοσοκόμους), που μάχονται για την υγεία μας καθημερινά, ειδικά στην περίοδο του COVID-19, και μειώνει σημαντικά τις επιπλοκές που προκύπτουν από σφάλματα ορών. Τα μέλη της ομάδας «Dr.IV» είναι ο Ιωάννης Βούγιας, η Χριστιάννα Γεωργούλη και ο Αντώνης Φάρος.

Η κριτική επιτροπή

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού JA Europe Enterprise Challenge 2020 είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας και Αντιπρόεδρος του JA Greece, Αιμίλιος Κυριάκου. Τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι: Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος JAGreece, Συνιδρυτής και Πρόεδρος Upstream, Xαράλαμπος Καζαντζίδης CEO ΜanpowerGroupΕλλάδος,  Hans Daems -Hitachi Europe, Sarah Dickson – BNY Mellon, Sofia Kilifi – Coca Cola, IvayloPetrov – Novartis, Michal Dzoga – Intel Corporation, Nancy Refki – SalesForce and Oliver Sorby – Staples Solutions.

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.