Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων “Real Skills for Scientists” από το ΕΚΤ

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», ενώνει τις δυνάμεις του με Έλληνες που εργάζονται σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και εταιρείες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να υλοποιήσει σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) με στόχο την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση νέων ερευνητών και επιστημόνων.

Ο 1ος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων, με τίτλο “Real Skills for Scientists”, εστιάζει στο επιστημονικό πεδίο των Επιστημών Ζωής (Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Γενετική, Νευροεπιστήμες, κλπ.) και, στο πλαίσιό του, το ΕΚΤ θα φιλοξενήσει ομιλητές από το Yale, το University of California San Diego, το University of California San Francisco, το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμινγκ”, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, την Janssen Pharmaceutical Companies οf Johnson & Johnson, την εταιρεία βιοτεχνολογίας Achilles Therapeutics κ.α.

Ο κύκλος σεμιναρίων, που αποτελείται από 3 webinars με καταρτισμένους ομιλητές στις διάφορες θεματικές που θα παρουσιαστούν, απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές όλων των επιστημονικών πεδίων, βαθμίδων και σταδίων καριέρας. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, νέοι επιστήμονες θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν διαδικτυακά και να συζητήσουν με καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα μεταδώσουν τις δικές τους εμπειρίες σταδιοδρομίας. Οι ομιλητές προέρχονται τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό χώρο.

Όλα τα σεμινάρια, τα οποία υλοποιούνται σε συνεργασία με την πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού R.E.A.L. Science, έχουν ως κοινό άξονα την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επαγγελματική απασχόληση των νέων επιστημόνων και ερευνητών, όπως για παράδειγμα η δημιουργία κατάλληλου βιογραφικού, η εθελοντική εργασία, παράλληλοι κλάδοι ενασχόλησης για την ενδυνάμωση του ερευνητικού/επιστημονικού προφίλ, συγγραφή ερευνητικών προτάσεων και εύρεση χρηματοδότησης, ερευνητική δραστηριότητα μέσω επιστημονικών δημοσιεύσεων, χρήσιμες συμβουλές για δικτύωση κ.α.

1ος κύκλος – Επιστήμες Ζωής (2 Ιουλίου, 9 Ιουλίου, 16 Ιουλίου 2020)

Ο 1ος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων εστιάζει στο επιστημονικό πεδίο των Επιστημών Ζωής (Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Γενετική, Νευροεπιστήμες, κλπ.).

Πιο συγκεκριμένα, ο 1ος κύκλος αποτελείται από μια σειρά τριών διαδικτυακών σεμιναρίων. Στο 1ο webinar, το οποίο θα λάβει χώρα την Πέμπτη 2 Ιουλίου (17:30- 19:00), θα δοθεί έμφαση στη δημιουργία βιογραφικού σημειώματος και στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για τη διαμόρφωση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας (σημασία πρακτικής, εθελοντικής εργασίας κ.λπ.). Στο 2ο webinar (Πέμπτη 9 Ιουλίου, 17:30- 19:00) θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές για αναζήτηση εργασίας, χρηματοδοτήσεις (υποτροφίες, grants, ευρωπαϊκά προγράμματα- MSCA- ERC κ.λπ.), δικτύωση και ενίσχυση των επιστημονικών δημοσιεύσεων, ενώ τέλος στο 3ο webinar (Πέμπτη 16 Ιουλίου, 17:30- 19:00) θα γίνει live Q&A με καταξιωμένους ερευνητές, καθηγητές Πανεπιστημίων αλλά και στελέχη μεγάλων εταιρειών της Ελλάδας και του εξωτερικού με στόχο τη μεταφορά γνώσης και τη δικτύωση.

Ο 1ος κύκλος απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες των Επιστημών Ζωής, ανεξαρτήτως έτους φοίτησης, καθώς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές στην αρχή της καριέρας τους, οι οποίοι επιθυμούν να ακολουθήσουν μία αμιγώς ακαδημαϊκή ή ερευνητική καριέρα ή επιθυμούν να εργαστούν στη βιομηχανία. Για να κάνετε αίτηση συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφών, προκειμένου να σας αποστείλουμε πληροφορίες για την συμμετοχή σας στα σεμινάρια. Λόγω του αλληλοσυμπληρωματικού περιεχομένου των τριών webinars και της εναλλαγής των ομιλητών ανά σεμινάριο, συστήνεται η παρακολούθηση ολόκληρου του κύκλου διαδικτυακών σεμιναρίων, προκειμένου οι συμμετέχοντες να επωφεληθούν και να αποκτήσουν χρήσιμες δεξιότητες για τη μετέπειτα πορεία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΚΤ στο 210 7273968 και στο [email protected].

Σημειώνεται ότι η σειρά webinars “Real Skills for Scientists” εντάσσεται στον Κύκλο Ενημέρωσης και Διαλόγου για τις Ψηφιακές Δεξιότητες που ξεκίνησε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) τον Μάιο του 2020.

Οι επόμενοι κύκλοι καθώς και οι επιστημονικοί κλάδοι στους οποίους θα εστιάσουν θα υλοποιηθούν το Φθινόπωρο και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις