Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η UNICEF “αγαπά” τα κρυπτονομίσματα – Νέες επενδύσεις και εργαλεία με αφορμή την πανδημία

Η UNICEF, ο πρώτος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών που το 2019 άρχισε να δέχεται δωρεές σε bitcoin και ether, επιδιώκει τώρα να επεκτείνει τη χρήση των κρυπτονομισμάτων, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στις ανάγκες δωρητών και να στηρίξει ταυτόχρονα εταιρείες σε όλον τον κόσμο που παλεύουν με τις συνέπειες της πανδημίας.

Για να το κάνει αυτό, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 125 ether (περίπου 28.500 δολάρια σε οκτώ εταιρείες από επτά διαφορετικές χώρες, μέσα από το CryptoFund που διαθέτει, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων.

Ταυτόχρονα, η UNICEF εξετάζει τη δημιουργία ενός fund με bitcoin αλλά και τη δημιουργία μιας “μηχανής αναζήτησης” που θα επιτρέπει στο ευρύ κοινό να ακολουθεί την πορεία των κεφαλαίων.

Μαζί με τα παραπάνω, το Finextra αναφέρει ότι ο οργανισμός σχεδιάζει το λανσάρισμα εσωτερικών εργαλείων που θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση του υπολοίπου αλλά και των αποτιμήσεων σε διαφορετικά κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του τομέα blockchain της Unicef, οι παραπάνω κινήσεις θα βοηθήσουν τον οργανισμό να δουλέψει καλύτερα με τα κρυπτονομίσματα και παράλληλα θα του επιτρέψουν να υποστηρίξει καλύτερα τις συνεργαζόμενες με αυτόν εταιρείες, μέσω των ειδικών funds του.

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι η UNICEF είναι ένας οργανισμός με “παράδοση” στις νέες τεχνολογίες και δραστήριος όσον αφορά τις επενδύσεις.  Από το 2017, έχει δημιουργήσει το Innovation Fund, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη χρηματοδότηση τεχνολογίας πρώιμου σταδίου, που μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά. Μέχρι σήμερα, το ταμείο αυτό έχει προχωρήσει σε αρκετές επενδύσεις, πολλές εκ των οποίων εστιασμένες σε τεχνολογίες όπως το blockchain. 

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις