Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Big Tech “άντεξαν” στην πανδημία – Οι τελευταίες αποτιμήσεις τους

Θετικά έκλεισε η χθεσινή μέρα για τις τέσσερις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες της Αμερικής, αφού η αξία όλων παρέμεινε πάνω από το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων, το οποίο είχαν κατακτήσει πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι Big Tech “άντεξαν” τις συνέπειες της πανδημίας, οι οποίες είναι πολύ μεγάλες στην Αμερική, τόσο σε επίπεδο οικονομίας όσο και σε επίπεδο ανεργίας.

Πιο αναλυτικά, η Alphabet (μητρική της Google) έκλεισε χθες τη μέρα στα 1,02 τρισ. δολάρια. Η αποτίμηση της Apple άγγιξε τα 1,64 τρις, της Microsoft 1,61 τρις και, τέλος, της Amazon, η οποία ωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την καραντίνα και την έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, στα 1,52 τρις.

Υπενθυμίζεται ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί είχαν όλοι ξεπεράσει σε αξία το 1 τρις από τα τέλη Ιανουαρίου.

Τελευταία στο “κλαμπ” του τρισεκατομμυρίου μπήκε η Alphabet, η “επιτυχία” της οποίας αποδόθηκε τότε από τους αναλυτές στην πρόσφατη αλλαγή της ηγεσίας της αλλά και στην ανάπτυξη που ακολουθούν οι δραστηριότητες της εταιρείας που αφορούν το Cloud.

Τον Ιούνιο, η Apple κατάφερε να κατακτήσει ένα ακόμη ορόσημο, αφού παρά το κλείσιμο των καταστημάτων σε όλο τον πλανήτη λόγω της πανδημίας, έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρεία που ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία το 1,5 τρισ. δολάρια.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις