Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πληρωμές με QR Code και Barcodes έρχονται στο Apple Pay

Η Apple δεν ανέφερε τη λειτουργία αυτή στο WWDC 2020

Πριν από μερικές μέρες η Apple έκανε διαθέσιμη τη δεύτερη developer beta έκδοση του iOS 14 με μερικές μικρές αλλαγές στο σύστημα. Στην έκδοση αυτή, το 9to5Mac παρατήρησε μια αλλαγή που αφορά το Apple Pay.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η Apple επεξεργάζεται μια νέα μέθοδο που θα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν πληρωμές με το Apple Pay, σαρώνοντας ένα QR Code ή ένα παραδοσιακό barcode με την κάμερα του iPhone.

Αν και η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη ακόμα, το 9to5Mac εξηγεί ότι έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα λειτουργήσει: Οι χρήστες θα κατευθύνουν την κάμερα του iPhone σε έναν κώδικα QR ή ένα barcode για να πληρώνουν λογαριασμούς ή ό,τι άλλο επιθυμούν με την κάρτα τους, που θα είναι εγγεγραμμένη στο Apple Pay.

Μάλιστα, θα λειτουργεί και με αντίθετο τρόπο – οι χρήστες θα μπορούν να τοποθετήσουν το iPhone τους μπροστά από κάποιο scanner, προκειμένου αυτό να διαβάσει κάποιο QR Code που θα δημιουργούνται από την εφαρμογή. Παράλληλα, θα υπάρχει κάποια αλληλεπίδραση με τρίτες εφαρμογές.

Η Apple δεν ανέφερε τη λειτουργία αυτή στο WWDC 2020 και προφανώς δεν είναι έτοιμη, οπότε δεν μπορεί να ξέρει κάποιος πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει.

Διαβάστε ακόμα:

Η Apple λανσάρει ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου με τεχνολογία NFC

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις