Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Voi: Πρώτη φορά κέρδος για τη σουηδική εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών!

Η σουηδική Voi, η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των μικρομεταφορών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι παρουσίασε για πρώτη φορά κέρδη και εξασφάλισε μια νέα χρηματοδότηση 30 εκατ. δολαρίων από υφιστάμενους επενδυτές.

Η εταιρεία είπε συγκεκριμένα ότι είδε για πρώτη φορά μηναία κέρδη τον Ιούνιο, σχεδόν δύο χρόνια αφού κυκλοφόρησε την υπηρεσία ενοικιαζόμενων πατινιών της, η οποία τώρα είναι ενεργή σε 40 πόλεις, σε 11 χώρες.

Η Voi αποδίδει αυτήν την εξέλιξη στο γεγονός ότι ο κόσμος, λόγω πανδημίας προτιμά τα πατίνια ως ατομικό μέσο μεταφοράς καθώς και στο ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε τη νέα γενιά πατινιών της, τα οποία έχουν σχεδόν τα μισά έξοδα συντήρησης και λειτουργίας από τα προηγούμενα.

«Τα πατίνια νέας γενιάς θα καταστήσουν δυνατή την “εξισορρόπηση” τόσο των τιμών όσο και των εξόδων χρήσης, σε χαμηλότερα επίπεδα, ανοίγοντας το έδαφος για την ευρεία υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πατινιών στις πόλεις της Ευρώπης, στην οποία εστιάζουμε πλήρως», δήλωσε ο Mathias Hermansson, CFO και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Όσο για τη νέα χρηματοδότηση, η Voi σκοπεύει να την αξιοποιήσει για να μπει στη βρετανική αγορά, όπου πρόσφατα η κυβέρνηση πρόσφατα επέτρεψε τη δοκιμαστική κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών. Αυτό σύμφωνα με τον Hermansson αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν η εταιρεία θα λάβει τις σχετικές άδειες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις