Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ελληνική Sentio Solutions συνεργάζεται με τις γερμανικές ασφαλιστικές SCOR και Gothaer Life Insurance

Τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας COVID-19, η ελληνική startup Sentio Solutions κατάφερε να ολοκληρώσει το πρώτο πιλοτικό της πρόγραμμα για το Feel σε συνεργασία με τη SCOR, μια από τις μεγαλύτερες αντασφαλιστικές παγκοσμίως και τη Gothaer Life Insurance, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές στη Γερμανία.

Οι ασφαλιστικοί πάροχοι αναζητούσαν μια λύση που να προλαμβάνει τις ψυχικές διαταραχές όπως στρες και burnout που οδηγούν σε διακοπή εργασίας και αναρρωτικές άδειες και κατ’ επέκταση οδηγούν σε χαμηλή αποδοτικότητα και ικανοποίηση των εργαζομένων αλλά και σε υψηλά κόστη. Η Gothaer Life Insurance προσέφερε πιλοτικά σε κάποια ασφαλισμένα μέλη της το πρωτοποριακό 4μηνο πρόγραμμα Feel το οποίο συνδυάζει τη συμβουλευτική με την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη και αποσκοπεί να βελτιώσει τον τρόπο αντιμετώπισης των ψυχικών ασθενειών.

Τα αποτελέσματα από τη συνεργασία ήταν θετικά και έδειξαν ότι το Feel είχε δύο φορές μεγαλύτερη απήχηση στα μέλη της Gothaer από άλλα προγράμματα. Το γεγονός ότι οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας λαμβάνουν συνεχή αντικειμενικά δεδομένα για τη συναισθηματική κατάσταση του χρήστη μέσα από το wristband και την εφαρμογή τους επιτρέπει να είναι 4 φορές πιο αποτελεσματικοί.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την αξιολόγηση και ενασχόληση των χρηστών:

  • Μετά το πέρας του προγράμματος 100% των συμμετεχόντων έδωσαν υψηλά σκορ στην κλίμακα που αποτυπώνει/μετράει το πόσο ικανοποιημένοι είναι με τη ζωή τους (life satisfaction) σε σχέση με την αρχή του προγράμματος που ήταν 42%
  • 75% των συμμετεχόντων ολοκλήρωσε το 4μηνο πρόγραμμα
  • 35% των συμμετεχόντων αύξησε τη συναισθηματική του ανθεκτικότητα

Στα μελλοντικά πλάνα των εταιρειών είναι να επεκταθεί η συνεργασία και σε άλλους τομείς που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση του στρες λόγω το COVID-19.

Σημειώνεται ότι το Feel είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχικής υγείας, το οποίο συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με την συμβουλευτική και αποτελείται από 3 βασικά στοιχεία: το wristband, μια εφαρμογή στο κινητό και ένα σύνολο εβδομαδιαίων online συνεδριών με πιστοποιημένο σύμβουλο ψυχικής υγείας.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, το wristband συλλέγει τα βιοσήματα του χρήστη και μέσω αλγορίθμων τα μεταφράζει σε συναισθηματικές καταστάσεις τις οποίες καταγράφει στην εφαρμογή. Τα δεδομένα αυτά είναι διαθέσιμα τόσο στο χρήστη όσο και στον θεραπευτή ώστε να παρέχει πιο εξατομικευμένη υποστήριξη.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεδομένης της έντονης ανάγκης για ψυχολογική υποστήριξη, η εταιρεία συνεργάστηκε με την Α’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για να δημιουργήσει έναν δωρεάν οδηγό αντιμετώπισης στρες. Παράλληλα, συνέλεξε και ανέλυσε δεδομένα από ανθρώπινα βιοσήματα ώστε να ποσοτικοποιήσει τις συναισθηματικές αλλαγές κατά την διάρκεια της πανδημίας και δημοσίευσε τα σχετικά αποτελέσματα. 

Ποια είναι η Sentio;

Η Sentio ιδρύθηκε το 2015 από τον Γιώργο Ελευθερίου και τον Χάρη Τσίρμπα, με στόχο να βελτιώσει τον τρόπο “αντιμετώπισης” της ψυχικής ασθένειας, μέσω της τεχνολογίας. Έχει αναγνωριστεί ως «Insurance Shaper of the Year», και το 2017 είχε συμπεριληφθεί στη λίστα «Transformative Technology Companies» ως πρωτοπόρος στο χώρο της ψυχικής υγείας.

Επίσης, έχει κερδίσει και συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, τον MITEF Greece Startup Competition, National Hardware Cup και το Pioneers Festival ενώ έχει συνεργαστεί με μεγάλα πανεπιστήμια της Αμερικής, όπως το Stanford University και το Τμήμα Ψυχολογίας του University of California Riverside για την πραγματοποίηση επιστημονικών μελετών πάνω στο προϊόν της.

Το 2019, η εταιρεία εξασφάλισε νέα seed χρηματοδότηση, ύψους 4,5 εκατ. δολαρίων, από την Felicis Ventures, με τη συμμετοχή των Anthemis Exponential Ventures και SOSV.

Διαβάστε περισσότερα:

Sentio Solutions: Η ελληνική Startup, το πρωτοπόρο gadget και ο “δρόμος” προς τις ΗΠΑ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις