Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νικήτρια Startup του ΕIT Health Wild Card σήκωσε 1 εκατ. δολάρια από τη Microsoft

Η iLoF (Intelligent Lab on Fiber), νικήτρια του ΕIT Health Wild Card, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 1 εκατ. δολαρίων από το επενδυτικό ταμείο της Microsoft, M12 και το Mayfield Fund.

Η εταιρεία, η οποία σχηματίστηκε μέσα στο πρόγραμμα του EIT Health,  στοχεύει στη βελτίωση της διαδικασίας διεξαγωγής κλινικών δοκιμών και στην επιτάχυνση της ανακάλυψης φαρμάκων σε ασθένειες με λίγες ή καθόλου επιλογές θεραπείας, όπως το Αλτσχάιμερ.

Μέσω του Wild Card, η iLoF έχει λάβει 2 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις καθώς και ένα πακέτο “καθοδήγησης”, προκειμένου να αναπτυχθεί η ίδια αλλά και η λύση της. Έχει καταφέρει επίσης να προσελκύσει γενικότερα την προσοχή του κόσμου βιοτεχνολογίας, με τους συνιδρυτές της να μπαίνουν στη λίστα Forbes 30 under 30 Europe του 2020 στην κατηγορία επιστήμης και υγειονομικής περίθαλψης και στους φιναλίστ του διαγωνισμού Female Founders του M12.

“Είναι υπέροχο να βλέπουμε την iLoF να γίνεται όλο και πιο δυνατή μετά το σχηματισμό της στο πλαίσιο του προγράμματος EIT Health Wild Card”, δήλωσε ο Jorge Juan Fernández García, Διευθυντής Καινοτομίας του EIT Health. “Το Wild Card δημιουργήθηκε για να ανακαλύψει και να αναπτύξει εξαιρετικά ταλέντα που μπορούν να δημιουργήσουν νέες εταιρείες,  σε τομείς όπου πολλές προκλήσεις παραμένουν ανεξερεύνητες”.

“Αυτή η επένδυση θα είναι ζωτικής σημασίας για την αποστολή μας, που είναι η επιτάχυνση εξατομικευμένων θεραπειών για ασθενείς σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε από την πλευρά του ο Luis Valente, Διευθύνων Σύμβουλος της iLoF. “Η τεχνολογία μας αναπτύσσεται ραγδαία και ήδη χρησιμοποιείται με κορυφαία νοσοκομεία και εταιρείες βιοτεχνολογίας σε όλο τον κόσμο, επιταχύνοντας την ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων θεραπειών για νευρογενετικές ασθένειες. Μέχρι το 2021, στοχεύουμε να ξεκινήσουμε μια κλινική δοκιμή μεγάλης κλίμακας για το Αλτσχάιμερ, που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας, να κάνουμε το ταξίδι του ασθενούς πολύ πιο ανθρώπινο και άνετο”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις