Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut “επεκτείνει” τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της με 80 εκατ. δολάρια

Η βρετανική ψηφιακή τράπεζα Revolut ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε 80 εκατ. δολάρια, στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου χρηματοδότησής της, από την TSG Consumer Partners .

Τον Φεβρουάριο, η Revolut είχε σηκώσει 500 εκατ. δολάρια από την TCV, με την αποτίμησή της να αγγίζει τότε τα 5,5 δισ. δολάρια. Η νέα χρηματοδότηση έρχεται να προστεθεί σε αυτό το ποσό, η αξία της εταιρείας όμως παραμένει η ίδια.

Ο CEO της εταιρείας, Nikolay Storonsky, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν αναζητούσε ενεργά νέους επενδυτές ή κάποια χρηματοδότηση μετά το deal του Φεβρουαρίου, ωστόσο, όπως είπε “η TSG μας προσέγγισε με μια συναρπαστική πρόταση συνεργασίας”.

Η Fintech πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ και το πρόγραμμα επιβραβεύσεων που πρόσφατα λάνσαρε. “Δεδομένου του τρέχοντος κλίματος, είμαστε χαρούμενοι που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε καλύτερες τραπεζικές υπηρεσίες σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο” δήλωσε ο Storonsky.

Σημειώνεται ότι η Revolut ιδρύθηκε το 2015, με αποστολή να δημιουργήσει μια υπερ-εφαρμογή που θα αποτελούσε κόμβο χρηματoπιστωτικών υπηρεσιών. Από τότε έχει σηκώσει χρηματοδοτήσεις άνω των 917 εκατ. δολαρίων και απασχολεί 2000 άτομα σε όλον τον κόσμο – και στις ΗΠΑ. Οι χρήστες της παγκοσμίως υπολογίζονται στα 12 εκατομμύρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις