Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ComplyAdvantage: Χρηματοδότηση 50 εκατ. δολαρίων για την ανίχνευση οικονομικών εγκλημάτων

Η ComplyAdvantage, μια startup που δραστηριοποιείται στον τομέα του fintech security και εργάζεται για την ανίχνευση οικονομικού εγκλήματος, σήκωσε χρηματοδότηση 50 εκατ. δολαρίων, με στόχο την ανάπτυξη του προϊόντος της αλλά και την επέκτασή της σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία.

Τι κάνει η ComplyAdvantage;

Η βρετανική εταιρεία χρησιμοποιεί Machine Learning και τεχνολογία  Επεξεργασίας Φυσικών Γλωσσών για να βοηθήσει τους οργανισμούς-πελάτες της να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και παράλληλα να γνωρίζουν και να αποτρέπουν τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν όσον αφορά τα οικονομικά εγκλήματα. Το software της εταιρείας παρέχει δυναμική πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο, αυτοματοποιώντας την προστασία μιας επιχείρησης κατά 80% σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Ανάπτυξη με “όχημα” τη νέα χρηματοδότηση

Από την ίδρυσή της, το 2014 μέχρι σήμερα, η startup συνολικά έχει λάβει χρηματοδοτήσεις ύψους 88 εκατ. δολαρίων. Του τελευταίου γύρου, ηγήθηκε το Ταμείο Συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών του Οντάριο (Ontario Teachers’ Pension Plan) με τη συμμετοχή υφιστάμενων επενδυτών, όπως οι Index Ventures και Balderton Capital.

Ο ιδρυτής και CEO Charles Delingpole δήλωσε σχετικά με τη νέα χρηματοδότηση: “Οι Ontario Teachers στοχεύουν σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις, που είναι ευθυγραμμισμένες με το δικό μας όραμα, το οποίο είναι να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες διαχειρίζονται τον κίνδυνο. Αυτή η χρηματοδότηση μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των μας για να εξυπηρετήσουμε ιδρύματα με διαφορετικούς πελάτες και έκθεση στον κίνδυνο”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις