Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Starling ανακοινώνει σημαντικές ζημίες και “επιτίθεται” στον ανταγωνισμό

Η βρετανική ψηφιακή τράπεζα Starling ανακοίνωσε σήμερα ότι οι απώλειές της διπλασιάστηκαν το 2019, τονίζοντας ωστόσο ότι στοχεύει να μηδενίσει τις ζημίες αυτές έως το τέλος του έτους.

Η εταιρεία κατέγραψε συγκεκριμένα ζημίες προ φόρου ύψους 53,6 εκατ. λιρών, σχεδόν διπλάσιες από τις αντίστοιχες του 2018 (26,9 εκατ. λίρες). Σημείωσε, ωστόσο, σημαντική αύξηση των εσόδων της, τα οποία άγγιξαν τα 14,2 εκατ. λίρες, από τα 750,000 λίρες που ήταν το 2018.

Σχολιάζοντας σε επιστολή της τα στοιχεία αυτά, η επικεφαλής της Starling, Anne Boden, χαρακτηρίζει το 2019 μια “χρονιά μετασχηματισμού” για την εταιρεία της και παράλληλα κατηγορεί τους ανταγωνιστές της που δεν έχουν μια ξεκάθαρη διαδρομή προς την κερδοφορία.

Στέκεται επίσης ιδιαίτερα στο κομμάτι των επενδύσεων και της ‘επιβίωσης’ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λέγοντας ότι “οι επενδυτές εξακολουθούν να στηρίζουν τη Starling” σε αντίθεση με άλλες ψηφιακές τράπεζες, οι οποίες “εκτέθηκαν” μέσα στην πανδημία.  Η παραπάνω αναφορά πιθανότατα αφορά την Monzo, επίσης βρετανική νεοτράπεζα, που ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι ετήσιες απώλειές της υπερδιπλασιάστηκαν, και ότι η μελλοντική της λειτουργία κρίνεται αβέβαιη.

Υπενθυμίζεται ότι, μέσα στην πανδημία, η Starling σήκωσε χρηματοδότηση 40 εκατ. λιρών, από τους JTC and Merian Chrysalis Investment Company.

Η Boden αναφέρεται, τέλος και στο μέλλον της Starling, ότι κάποια σχέδια, όπως η επέκταση στην Ιρλανδία “έχουν παγώσει προσωρινά” λόγω της πανδημίας, ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται από το 2021. Εκτός από την Ιρλανδία, η εταιρεία σχεδιάζει να “μπει” και σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις