Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αβέβαιο το μέλλον της Monzo – Υπερδιπλασιάστηκαν οι απώλειες της το 2020

Η βρετανική ψηφιακή τράπεζα Monzo δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ετήσιες απώλειές της υπερδιπλασιάστηκαν, τονίζοντας μάλιστα ότι η μελλοντική λειτουργία της κρίνεται αβέβαιη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρόλο που τα έσοδά της τριπλασιάστηκαν, αγγίζοντας τα 67,2 εκατ. λίρες, η εταιρεία κατέγραψε ετήσια ζημία ύψους 113,8 εκατ. λιρών, ενώ πέρυσι οι απώλειές της ήταν στα 47,1 εκατομμύρια. Σχολιάζοντας τα δεδομένα αυτά, η Monzo δήλωσε ότι υπάρχουν πλέον “σημαντικές αμφιβολίες” για το μέλλον της ως εταιρεία, οι οποίες προέκυψαν από την αναστάτωση που έφερε η πανδημία.

“Οι ροές εσόδων μας έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την πανδημία COVID-19 και οδηγούν σε μακροοικονομική αβεβαιότητα”, ανέφερε η Monzo σε σχετική έκθεσή της, λέγοντας ότι αυξάνεται η πιθανότητα η εταιρεία να μην καταφέρει να εκτελέσει το επιχειρηματικό της σχέδιο, να αποφέρει κέρδος ή να συγκεντρώσει επαρκές κεφάλαιο για να καλύψει τις μελλοντικές της απαιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη Monzo, πιο δύσκολη από ότι για τους ανταγωνιστές της. Ενώ η Revolut και η N26 κατάφεραν να διατηρήσουν την αποτίμησή τους στα 5,5  και 3,5 δισ. δολάρια αντίστοιχα, και η TransferWise να την ανεβάσει πρόσφατα στα 5 δις, η Monzo είδε την αξία της να πέφτει κατά 40%, στην τελευταία της χρηματοδότηση, λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα, η εταιρεία αναγκάστηκε να απολύσει 120 υπαλλήλους και να κλείσει τα γραφεία της στο Λας Βέγκας, ενώ και ο CEO της, Tom Blomfield, παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας βέβαια έναν άλλο ρόλο στην εταιρεία. Επικεφαλής της Monzo είναι πλέον ο TS Anil.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις