Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Byrd: Νέα χρηματοδότηση 5,8 εκατ. δολαρίων με τη συμμετοχή της VentureFriends  

Χρηματοδότηση Α’ Γύρου, 5,8 εκατ. δολαρίων σήκωσε η Byrd, Startup από την Αυστρία που δραστηριοποιείται στον χώρο των Logistics. Στην επένδυση, της οποίας ηγήθηκε η Rider Global, συμμετείχε επίσης το ελληνικό VC VentureFriends αλλά και οι Speedinvest, Reflex Capital, Hermann Hauser και KK Incube.

Η Byrd ιδρύθηκε στην Βιέννη το 2016 από τους Alexander Leichter, Christoph Krosfitsch, Petra Dobrocka και Sebastian Mach και χρησιμοποιεί λογισμικό που βασίζεται στο cloud για να συνδέσει περισσότερους από 200 λιανοπωλητές με fulfillment centers και υπηρεσίες αποστολής σε πολλές χώρες. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει σηκώσει συνολικά 10,4 εκατ. δολάρια.

Αυτή τη στιγμή, οι κύριες αγορές της εταιρείας είναι η Γερμανία και η Αυστρία, ενώ διαθέτει κάποια επιπλέον κέντρα διανομής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με τη νέα χρηματοδότηση, θέλει να προωθήσει την πλατφόρμα της σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις και ανάπτυξη των προϊόντων της.

Μέχρι το τέλος του έτους, η byrd αναμένεται να λανσάρει νέες υπηρεσίες, όπως η παροχή business-to-business shipments και η διάθεση δεδομένων analytics στους εμπόρους λιανικής. Από άποψη επέκτασης, η εταιρεία μέχρι το τέλος του 2020 σχεδιάζει να μπει σε Ολλανδία και Γαλλία. Η byrd αρχικά ήθελε να επεκταθεί και στην Αμερική ωστόσο λόγω της πανδημίας, επέλεξε χώρες πιο κοντά στην έδρα της στην Ευρώπη.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις