Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πανδημία έφερε αυξημένα έσοδα και κέρδη στην Just Eat Takeaway.com

Αυξημένα έσοδα και κέρδη κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2020 ο ευρωπαϊκός κολοσσός του online delivery Just Eat Takeaway.com, καθώς η πανδημία ενίσχυσε σημαντικά τις διαδικτυακές παραγγελίες.

Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων έφτασαν τα 177 εκατ. ευρώ, από 76 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν. Τα έσοδά της, αυξήθηκαν κατά 44% αγγίζοντας τα 1,03 δισ. ευρώ ωστόσο μαζί αυξήθηκαν και οι καθαρές απώλειες, στα 158 εκατ. ευρώ από 27 εκατ. ευρώ το 2019.

Σε δήλωσή του, ο CEO της εταιρείας, Jitse Groen ανέφερε ότι η Just Eat Takeaway.com είχε την τύχη να επωφεληθεί από την πανδημία και δήλωσε πεπεισμένος ότι η ανάπτυξη της εταιρείας θα παραμείνει ισχυρή και τον υπόλοιπο χρόνο.  Σημείωσε επίσης ότι η Just Eat Takeaway.com είχε διψήφια ποσοστά ανάπτυξης στις βασικές της αγορές, και άνοδο άνω του 100% στη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερή της αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση του ολλανδικού κολοσσού του delivery Takeaway.com και του βρετανικού Just Eat – μια συγχώνευση που έλαβε πρόσφατα επίσημη έγκριση. Ως μια εταιρεία πλέον, η Just Eat Takeaway εξαγόρασε τον Ιούνιο τη Grubhub, για 7,3 δισ. δολάρια. Ο όμιλος που δημιουργείται με την εξαγορά αυτή υπολογίζεται ότι έχει συνολικά περισσότερους από 70 εκατ. ενεργούς πελάτες σε όλον τον κόσμο, και είναι ίσως ο μεγαλύτερος εκτός Κίνας, με δραστηριότητα σε 25 χώρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις