Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TikTok: Σε συζητήσεις με τη Reliance Industries για πιθανό deal στην Ινδία

Σε συζητήσεις με τον ινδικό όμιλο Reliance Industries, βρίσκεται η ByteDance, με στόχο μια συμφωνία που θα επιτρέπει τη χρήση του TikTok στη χώρα.

Η Ινδία απαγόρευσε την εφαρμογή στις 29 Ιουνίου μαζί με άλλες 58 κινεζικές εφαρμογές μετά από γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών. Μια πιθανή συμφωνία με την Reliance μπορεί να επαναφέρει την εφαρμογή στην Ινδία αφού ο ιδιοκτήτης του ομίλου Mukesh Ambani έχει πολύ καλές σχέσης με τον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi.

Υπενθυμίζεται ότι η ByteDance βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε παρόμοιες συζητήσεις και στις ΗΠΑ, όπου η εφαρμογή απειλείται επίσης με απαγόρευση. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εναντιωθεί εδώ και καιρό στο TikTok και θέλει να απαγορεύσει τη χρήση της στην Αμερική, έχοντας υποψίες ότι αυτή χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Θέλοντας να ‘κρατήσει’ τη δημοφιλή εφαρμογή στις ΗΠΑ, η Microsoft προσφέρθηκε πρώτη να εξαγοράσει τις δραστηριότητές της στη χώρα και μάλιστα επιβεβαίωσε ότι τις προηγούμενες ημέρες προχώρησε σε συζητήσεις με τον Τραμπ, για την πιθανότητα αυτή.

Σε σχετική δημοσίευσή στο blog της, η Microsoft επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό και τόνισε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ προκειμένου να ολοκληρώσει την εξαγορά μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα θέλουν και το Twitter να διεκδικεί την κινεζική εφαρμογή. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Twitter έχει πραγματοποιήσει κάποιες “προκαταρκτικές συζητήσεις” σχετικά με μία πιθανή συνένωσή του με το TikTok.

Μένει να δούμε σε τι συμφωνίες θα καταλήξει η εταιρεία και πώς αυτές θα διαμορφώσουν το μέλλον και την αξία της εφαρμογής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις