Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεπέρασε τις προσδοκίες των εκτιμητών η Walmart με το ηλεκτρονικό εμπόριο να εκτοξεύεται

Την Τρίτη 18 Αυγούστου η Walmart ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα κατά το δεύτερο τρίμηνο, τονίζοντας πως οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 97%, ενώ τα  καταστήματα λιανικής σημείωσαν αύξηση μόλις 9.3%.

Στο δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά έσοδα της Walmart αυξήθηκαν στα 6,48 δις δολάρια σε σχέση με τα 3,61 δις δολάρια του προηγούμενου χρόνου, ενώ η γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ ξεπέρασε τις εκτιμήσεις τόσο της Refinitiv σχετικά με τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή (1,56 δολάρια σε σχέση με το 1,25 δολάρια), και για τα έσοδα (137,74 δις δολάρια σε σχέση με τα 135,48 δις), όσο και της έκθεσης StreetAccount σχετικά με τις πωλήσεις καταστημάτων στις ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση 9,3% σε αντίθεση με την έκθεση που έκανε λόγο για 5,4%

Η Walmart δεν περιέλαβε στις αναλύσεις της οικονομικό σχεδιασμό για το υπόλοιπο του έτους, γιατί όπως επισημαίνει υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα λόγω των προεδρικών εκλογών, της έκτασης της πανδημίας και το πόσο θα επηρεαστεί όλο αυτό το διάστημα το επίπεδο εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Παρά την μεγάλη αύξηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο η εταιρία από το Αρκάνσας υπολείπεται του ανταγωνισμού (βλ. Amazon) και για αυτό το λόγο σχεδιάζει να λανσάρει μια νέα συνδρομητική υπηρεσία, το Walmart+ μέσα στον Ιούλιο, με στόχο να ανταγωνιστεί κυρίως το  Amazon Prime. Πιο αναλυτικά, η  υπηρεσία θα κοστίζει 98 δολάρια τον χρόνο και θα περιλαμβάνει από την αυθημερόν παράδοση προϊόντων παντοπωλείου  και λοιπών εμπορευμάτων έως εκπτώσεις και πρόσβαση σε ειδικές προσφορές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις