Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Amazon ηγέτης στην τεράστια και προσοδοφόρα αγορά Cloud

Η αγορά cloud, μι αγορά άνω των 100 δις δολαρίων άντεξε στην περίοδο της πανδημίας αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τα πλεονεκτήματα της για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και για Startups.

Με μια έξυπνη κίνηση η Amazon προσπέρασε τους παραδοσιακούς παίκτες στις δικτυακές υποδομές cloud και πήρε το 1/3 της αγοράς cloud με την Amazon Web Services (AWS). Μια αγορά άνω των 100 δις δολαρίων και με ψηλά περιθώρια κέρδους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Synergy Research Group, το μερίδιο αγοράς της Amazon στην παγκόσμια αγορά υποδομών cloud ανήλθε σε 33% το δεύτερο τρίμηνο του 2020, που αντιστοιχεί στο συνδυασμένο μερίδιο αγοράς των τριών μεγαλύτερων ανταγωνιστών της.

Το 2ο τρίμηνο του 2020, τα έσοδα από υπηρεσίες υποδομών cloud σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν σε πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια, με την πρόβλεψη για το τέλος του έτους να ξεπερνά τα 111 δισεκατομμύρια δολάρια.
“Αυτή είναι επίσης μια αγορά που έχει αποδειχθεί ότι είναι απρόσβλητη από το COVID-19. H πανδημία βοήθησε στην ανάδειξη ορισμένων από τα κύρια οφέλη του δημόσιου cloud”, δήλωσε ο John Dinsdale, επικεφαλής αναλυτής της Synergy Research Group.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις