Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Αμερικανικό VC Lightspeed συγκέντρωσε $275 εκατ. για τα προσεχή… ψώνια του!

Σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να υποστηρίζει τεχνολογικής φύσεως startup επιχειρήσεις και δη δια μέσω early-stage επενδύσεων σε εταιρείες που χαρακτηρίζονται πως βρίσκονται σε Seed και Series A επίπεδο, η εταιρεία διαχείρισης επιχειρηματικών κεφαλαίων Lightspeed India Partners Advisors LLP κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά το ποσό των 275 εκατομμυρίων δολαρίων, ιδρύοντας ένα σχετικό επενδυτικό fund υπό την επωνυμία “Lightspeed India Partners III”. Το τελευταίο θεωρείται ως σημαντικά μεγαλύτερο από το ύψους $175 εκατομμυρίων 2ο fund το οποίο και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018.

Η αμερικανικών συμφερόντων Lightspeed, που δραστηριοποιείται εδώ και 13 χρόνια στην Ινδία, δημιούργησε το πρώτο της επενδυτικό fund στην εκεί χώρα προ πενταετίας.

Έκτοτε, έχει επενδύσει κάτι περισσότερα από 750 εκατομμύρια δολάρια σε πολλά υποσχόμενες startup επιχειρήσεις, όπως λ.χ. η η εταιρεία Byju’s που δραστηριοποιείται στον κλάδο του edtech, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Sharechat, το marketplace udaan κ.ά.

Έπειτα από την άντληση των «φρέσκων» κεφαλαίων, η Lightspeed εκτιμάται πως θα συνεχίσει κανονικά να επανεπενδύει στις υφιστάμενες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της, υποστηρίζοντας τις εμπράκτως.

Επιπροσθέτως, η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων αναμένεται να εξακολουθήσει να αναζητά καινούριες επιχειρήσεις προς επένδυση, ακόμη κι εάν δραστηριοποιούνται σε επιχειρηματικούς τομείς που ενδεχομένως να έχουν επηρεαστεί από την επέλαση της πανδημίας.

Μάλιστα, διαρκώς αυξανόμενος αριθμός από οικονομικούς αναλυτές, μα και επενδυτές θεωρούν πως το ινδικό startup οικοσύστημα συγκεντρώνει σημαντικές προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να αναμένονται αρκετές περιπτώσεις αρχικών δημόσιων προσφορών (IPOs) κατά την διάρκεια του αμέσους επόμενου οικονομικού έτους. Πολλώ δε μάλλον από startups που δραστηριοποιούνται στους τομείς του education tech (edtech), των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και των παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα και εν γένει φορητές συσκευές. Κλάδοι που συγκεντρώνουν αυξημένα επίπεδα ζήτησης κατά την διάρκεια του περασμένου εξαμήνου. Κατ’ επέκταση, δύναται να προσελκύσουν κεφάλαια χρηματοδότησης από VCs που ειδικεύονται σε επιχειρήσεις που κινούνται σε πρώιμα και υπό ανάπτυξη στάδια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις