Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To App Store της Apple πρωταθλητής στα έσοδα mobile gaming

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια άνοδος στη βιομηχανία παιχνιδιών για κινητά, με εκατομμύρια ανθρώπους να τα επιλέγουν ως τον αγαπημένο τους τρόπο ψυχαγωγίας, εντός ή εκτός βάσης. Ωστόσο, το 2020 έδωσε ένα νέο ρεκόρ στα έσοδα mobile gaming λόγω πανδημίας και lockdowns.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το GoldenCasinoNews.com, το App Store δημιούργησε 22,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από παιχνίδια στο πρώτο εξάμηνο του 2020, 52% περισσότερα από το Google Play. Τα έσοδα από παιχνίδια έφτασαν τα 36,8 δισ. δολάρια συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2020, ένα άλμα 26% από το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, τα έσοδα από το App Store ανήλθαν σε 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 18% από έτος σε έτος. Η αυξανόμενη τάση συνεχίστηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με τα κέρδη των παιχνιδιών για κινητά να ξεπερνούν τα 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια, το υψηλότερο κέρδος τριμήνου του App Store.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι χρήστες Android δημιούργησαν 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από παιχνίδια το πρώτο εξάμηνο του έτους. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, το Google Play Store κατέγραψε έσοδα 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο.

Αν και το App Store δημιούργησε τα περισσότερα έσοδα από παιχνίδια κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα δεδομένα του Sensor Tower αποκάλυψαν ότι το Google Play κυριαρχεί στον αριθμό των downloads.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, το Google Play έφτασε τις 10,4 δισεκατομμύρια λήψεις παιχνιδιών για Smartphones, ένα άλμα 39% από έτος σε έτος. Ο αριθμός των λήψεων συνέχισε να αυξάνεται και αυξήθηκε στα 12,4 δισ. Το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός λήψεων στο Google Play store κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθε σε 22,8 δις, αύξηση 52% από έτος σε έτος.
Tα downloads στο Apple App Store έφτασαν τα 5,7 δισεκατομμύρια κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, τέσσερις φορές λιγότερο από το Google Play.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις