Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ολλανδική Castor άντλησε 10 εκατ. δολάρια για πρόσθετη έρευνα του ιού Covid-19

Το ποσό των 10,1 εκατομμυρίων ευρώ κατάφερε να συγκεντρώσει ως πρόσθετη χρηματοδότηση η Castor, μια healthtech startup η οποία αναπτύσσει τεχνολογία κλινικών δοκιμών, μέσω της οποίας αυτοματοποιείται η ερευνητική διαδικασία. Της διαδικασίας χρηματοδότησης ηγήθηκε η Two Sigma Ventures, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν οι Hambrecht Ducera Growth Ventures και ο υφιστάμενος επενδυτής INKEF Capital. Σύμφωνα με τα στελέχη της Castor, τα νέα κεφάλαια που άντλησε, αναμένεται να αξιοποιηθούν για την πραγματοποίηση περαιτέρω κλινικών δοκιμών με επίκεντρο τον ασθενή, οι οποίες παράλληλα θα βασίζονται στην εκμετάλλευση δεδομένων.

Η Ολλανδική Castor, που ιδρύθηκε το 2011, αναπτύσσει μια πλατφόρμα κλινικών δεδομένων η οποία με την σειρά της στηρίζεται στο cloud, ενώ ταυτόχρονα απλοποιεί την διαδικασία των κλινικών δοκιμών, από την πρόσληψη έως την ανάλυση, για ερευνητές παγκοσμίως. Χρησιμοποιείται δε, από περισσότερους από 50.000 χρήστες που κινούνται σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή και εμπορική έρευνα, ενισχύοντας περισσότερες από 4.000 μελέτες με περισσότερους από 2 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ασθενείς σε 90 χώρες παγκοσμίως.

Αυτή τη στιγμή, κάτι παραπάνω από συνολικά 192 επιχειρήσεις ιατρικών συσκευών, βιοτεχνολογίας και φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και ερευνητικοί οργανισμοί αξιοποιούν την πλατφόρμα της Castor.

Μάλιστα, η τελευταία διαθέτει ελεύθερα την πλατφόρμα της για όλες τις μη κερδοσκοπικές έρευνες σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, από τον περασμένο Φεβρουάριο. Κι αυτό, σε μια προσπάθεια προόδου και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του Covid-19. Γεγονός που έχει οδηγήσει περισσότερα από 200 ερευνητικά project σε 33 χώρες να εκτελούνται επί του παρόντος στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας δοκιμής αλληλεγγύης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μέσω της πλατφόρμας τους, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 10.000.000 σημεία δεδομένων Covid-19, καθώς επίσης και 50 αντίστοιχα project έχουν δεσμευτεί να κάνουν τα δεδομένα τους επαναχρησιμοποιήσιμα και προσβάσιμα σε άλλους, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να συνεργάζεται αποτελεσματικά προκειμένου να τεθεί ένα τέλος στην ίδια την ασθένεια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις