Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Βερολινέζικη deeptech Apheris «σήκωσε» 2,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Apheris, μια εταιρεία deeptech που εδρεύει στο Βερολίνο, κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ έτσι ώστε να επιτρέψει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς να συνεργάζονται και να αναλύουν δεδομένα δίχως ωστόσο να διακυβεύεται το απόρρητο των πληροφοριών που επεξεργάζονται και αξιοποιούν. Της διαδικασίας χρηματοδότησης ηγήθηκε η Βρετανική LocalGlobe, ενώ συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- οι System.One, another.vc, καθώς επίσης και μια σειρά από angel επενδυτές.

Η Γερμανική εταιρεία ιδρύθηκε μόλις πέρυσι, ενώ απώτερος σκοπός της είναι να καθιστά δυνατή την ασφαλή, όσο και ιδιωτική συνεργασία και ανάλυση δεδομένων. Επιπλέον, η Apheris μοιράστηκε πρόσφατα την τεχνογνωσία και την τεχνολογία της στη διατήρηση του απορρήτου προκειμένου να υποστηρίξει την απόκριση της επιστημονικής κοινότητας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του Covid-19, αναπτύσσοντας και δημοσιεύοντας μια βιβλιοθήκη κώδικα με το OpenMined, τη μεγαλύτερη κοινότητα για AI «ανοικτού» κώδικα.

Η Apheris χρησιμοποιεί πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως λ.χ. decentralised computing και κρυπτογραφικά πρωτόκολλα για τη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής και την προστασία δεδομένων σε περιβάλλοντα με μηδενική ή χαμηλή εμπιστοσύνη. Μάλιστα, οι διεθνείς πελάτες της Apheris χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της για την ανακάλυψη ναρκωτικών, την διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων, ακόμη και για τη βελτιστοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού προκειμένου να ενδυναμωθούν και να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι εν γένει επιχειρηματικές διαδικασίες.

Σημειώνεται πως η Apheris έχει συγκεντρώσει συνολικά περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένης μιας επιχορήγησης έρευνας StartupSecure από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας έναντι 750.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται, η Apheris αναμένεται να χρησιμοποιήσει το seed funding προκειμένου να αναπτύξει περαιτέρω τις δομές της ίδιας της εταιρείας, προσλαμβάνοντας ταλαντούχους μηχανικούς, καθώς επίσης και R&D data scientists, ενώ θα επιχειρήσει να διευρύνει τις καθετοποιημένες αγορές στις οποίες και απευθύνεται αυτή τη στιγμή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις