Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το The Mobility House κινητοποιεί δυναμικά την λογική των ηλεκτρικών οχημάτων

Η Γερμανική startup The Mobility House, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη τεχνολογίας «έξυπνης» φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έλαβε χρηματοδότηση 15 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Το δάνειο υποστηρίζεται από το InnovFin Energy Demonstration Project, το οποίο με τη σειρά του χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Horizon 2020”.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Μόναχο αναμένεται να επενδύσει σε δράσεις έρευνας και ανάπτυξης (R&D) αναφορικά με το σύστημα φόρτισης και διαχείρισης ενέργειας, ChargePilot. Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα κυκλοφορούν σταδιακά σε ολόκληρη την Ευρώπη, το ChargePilot επιτρέπει την οικονομικά συμφέρουσα ενσωμάτωσή τους σε μια ευρύτερη ενεργειακή υποδομή. Το σύστημα χρησιμοποιεί αμφίδρομη φόρτιση, επίσης γνωστή ως vehicle-to-grid (V2G), έτσι ώστε τα σταθμευμένα οχήματα να αποθηκεύουν ενέργεια και να βοηθούν στη σταθεροποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης.

«Το Mobility House έχει επινοήσει μια τεχνολογία με σημαντικές δυνατότητες για να καταστήσει την ηλεκτρική κινητικότητα πιο ελκυστική και να επεκτείνει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ως τράπεζα για την κλιματική αλλαγή της Ευρώπης, η ΕΤΕπ στοχεύει να υποστηρίξει καινοτόμες ιδέες στον τομέα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε μια εταιρεία με όραμα μηδενικών εκπομπών και τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να την κάνουμε πραγματικότητα!», όπως υπογράμμισε ο Ambroise Fayolle, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ.

Φαίνεται ότι η Γερμανική startup είναι εξ’ ολοκλήρου -περίπου- αφοσιωμένη σε ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών από το δικό της συμφέρον. Κι αυτό, καθώς το ChargePilot αποτελεί μια μη-ιδιόκτητη τεχνολογία που στηρίζεται σε «ανοικτά» πρότυπα για τη διασφάλιση της μέγιστης κλιμάκωσης. Και κατ’ επέκταση την υιοθέτηση από άλλες τεχνολογικές νεοφϋείς επιχειρήσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Thomas Raffeiner η νέα επένδυση καταδεικνύει πως τα «έξυπνα» ενσωματωμένα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν μια ουσιαστική λύση για την επίτευξη των επιμέρους, αρκούντως «σφικτών», όσο και αυστηρών κλιματικών στόχων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις