Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μέχρι τις 31/8 οι συμμετοχές στο Virtual MariMatch 2020 με θέμα την ψηφιακή θαλάσσια οικονομία

Λίγες ημέρες έμειναν μόνο για το Virtual MariMatch 2020, μια διαδικτυακή εκδήλωση για τη θαλάσσια οικονομία. Μέχρι στιγμής, η εκδήλωση που θα λάβει χώρα από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 270 συμμετεχόντων.

Το Virtual MariMatch 2020, που διοργανώνεται από τη θεματική ομάδα «Maritime Industry & Services» του δικτύου Enterprise Europe Network, συνδυάζει προγραμματισμένες b2b διαδικτυακές συναντήσεις με ανοικτά πάνελ καινοτομίας, ανοικτές ευκαιρίες δικτύωσης και 4 ενημερωτικές συνεδρίες σχετικά με σημαντικά θέματα της καινοτομίας στη ναυτιλία, συμπεριλαμβανομένων ευκαιριών χρηματοδότησης για Έρευνα και Καινοτομία στο πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη:

Συνεδρία A «Προς βιώσιμες πλωτές μεταφορές»

Συνεδρία Β «Προς μια βιώσιμη αλληλεπίδραση με τους ωκεανούς και τις θάλασσές μας

Συνεδρία Γ «Αυτοματισμοί πλοίων και ψηφιακή υποστήριξη πληρώματος

Συνεδρία Δ «Έξυπνα λιμάνια, τερματικοί σταθμοί και logistics»

Στη Συνεδρία Α, που διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT) σε συνεργασία με το NorthDenmark EU Office στις 2 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων χρηματοδοτικές ευκαιρίες από τα ευρωπαϊκά προγράμματα Ορίζοντας 2020 και Ορίζοντας Ευρώπη, αλλά και ευρωπαϊκές και διεθνείς πρωτοβουλίες όπως το «Zero Emission Waterborne Transport Partnership», το «European Network of EcoPorts» και το «Getting to Zero Coalition».

Ο Δρ Αθανάσιος Στούμπος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας και Ασφάλειας του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκό έργο ShipFC που εξασφάλισε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων ευρώ για την εγκατάσταση της πρώτης στον κόσμο κυψέλης καυσίμου με αμμωνία σε ένα πλοίο. Η Λιμενική Αρχή της Αμβέρσας θα παρουσιάσει τις προκλήσεις της επίτευξης μηδενικών εκπομπών, ενώ θα παρουσιαστούν και καινοτόμες τεχνολογίες για βιώσιμες πλωτές μεταφορές.

Η συμμετοχή στο Virtual MariMatch 2020 είναι δωρεάν και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για να συμμετάσχετε στις συνεδρίες που σας ενδιαφέρουν κάντε την εγγραφή σας εδώ και στο σχετικό πεδίο επιλέξτε τη συνεδρία που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις