Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι παγκόσμιοι μονόκεροι με την μεγαλύτερη αξία και οι τομείς που “ευδοκιμούν”

To CBInsights παρουσίασε μια λίστα με τους δέκα μεγαλύτερους σε αξία μονόκερους στον κόσμο και ανά τομέα. Στην λίστα με την μεγαλύτερη αξία οι δυο πρώτοι προέρχονται από τη Κίνα (σε σύνολο τριών), οι υπόλοιποι έξι είναι από τις Η.Π.Α. και ένας από την Ινδία.

Η εταιρεία social media ByteDance και δημιουργός του TikTok είναι στη πρώτη θέση με αξία 140 δις δολαρίων και στη δεύτερη θέση η εταιρεία μετaφορών και ταξί Didi Chuxing με 56 δις δολάρια. Στη τρίτη θέση είναι η διαστημική εταιρεία του Elon Musk, SpaceX με 46 δις δολάρια.

Fintech και Healthtech συγκεντρώνουν τους περισσότερους μονόκερους αλλά ειδικά στην Ευρώπη το Fintech είναι “χρυσάφι” μια και στην πρώτη δεκάδα μονόκερων υπάρχουν έξι Fintechs συμπεριλαμβανομένων των Klarna, Revolut, TransfeWise, N26 και Greensil.

Στη πρώτη θέση στην Ευρώπη είναι η εταιρεία Data Center, Gloabal Switch με 11 δις δολάρια ενώ πρόσφατα στη λίστα εισήλθε και Βρετανική Arrival η οποία παράγει ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα στην οποία πρόσφατα επένδυσε η Hyundai.

Σε αντίθεση με το Fintech, το HealthTech περιλαμβάνει μόνο έναν μονόκερο, την Γερμανική Ottobock Healthcare, η οποία ασχολείται με τεχνητά προσθετικά – ανθρώπινα μέλη.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις